• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
"Çocuğunuz üstün zekalı olabilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Okul hayatında tembel, yaramaz, isteksiz veya yetersiz görünen öğrencilerin üstün zekalı olabileceğini hatırlatan Çukurova Üstün Zekalılar Derneği (ÇÜZDER) Başkanı Murat Acar, “Bu seviyedeki çocuklar sanılanın aksine çok ciddi bir eğitime ihtiyacı vardır” diye uyarıda bulundu.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık’ı makamında ziyaret eden ÇÜZDER Başkanı Murat Acar, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


“Çocuklarınızı keşfedin”

Her çocuğun zeka ölçümü yaptırması gerektiğini ifade eden ÇÜZDER  Başkanı Acar,
üniversitelerde ‘Zeka oyunları eğitmen eğitimi’  verecekleri eğitimler hakkında bilgi aktardı.  Kreş, okul ve üniversitelerle işbirliği yaptıklarını söyleyen Acar, 4-12 yaş arası çocukların zeka tespit seviyesini atölyelerinde tespit ettiklerini ve zeka beceri geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Acar, Üstün zekalı çocukların sıska, kısa boylu, gözlüklü ve bencil olduğu düşüncesinin gerçeğini yansıtmadığını belirterek, “Bu seviyedeki çocuklar sanılanın aksine çok ciddi bir eğitime de ihtiyaç duyuyor” dedi.


Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise ÇÜZDER’i yakından takip ettiklerini kendilerine ve velilere güven verdiklerini kaydetti. Çıtırk, “Adana için, çocuklar ve aileleri için çok önemli işler yapıyorsunuz. Sizi bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Görüşme sonunda ÇÜZDER yöneticileri çalışma esaslarıyla ilgi belgeleri baro başkanına takdim etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir