• DOLAR 32.5
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2477.742
  • ...
Kızıltepe'de 60 bin öğrenci Pazartesi günü ders başı yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Pazartesi günü başlayacak olan 2014-2015 eğitim öğretim yılında, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 60 bin 480 öğrenci ders başı yapacak.


Yeni eğitim öğretim yılı  ile ilgili İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, ailelerin çocuklarını sadece maddi yönden değil, manevi yönden de destekleyerek, her zaman onların yanında olduklarını  hissettirmeye çalışması gerektiğine vurgu yaptı.


Okula yeni başlayan öğrencilerin, geleceklerini şekillendirme adına yeni bir başlangıç yaptığını söyleyen Genç, “2014 - 2015 eğitim öğretim yılına başlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında 237 okulumuzda 60 bin 480 öğrenci, 2 bin 343 öğretmen ve 205 idareci ile eğitim ve öğretime başlayacağız inşallah. Geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimiz, önümüzdeki Pazartesi günü ders başı yaparak, okulları, öğretmenleri, arkadaşları ve kitapları ile buluşmanın heyecanını yaşayacaklar. Okula yeni başlayan öğrencilerimiz, geleceklerini şekillendirme adına yeni bir başlangıç yaparken, geçen yıllarında başarılı olarak üst sınıflara geçmiş öğrencilerimiz de başarı ile yürüdükleri bu yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceklerdir.”diye konuştu.


Çocukları hayata hazırlayan öğretmenlerin fedakârlıkların  hiç bir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Genç, “ Bütün meslek mensuplarını yetiştirip, hayata hazırlayan öğretmenlerimizin emekleri ve fedakârlıkları hiç bir zaman göz ardı edilemez. Bu kutsal mesleği layığı ile yapmak için caba sarf eden tüm öğretmenlerimizle 2014 - 2015 eğitim  öğretim yılında da birlikte yürümek ve başarılara koşmak bizler içinde önemli ve çok değerlidir. Kutsal bir mesleği yerine getiren biz öğretmenler, sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlama konusunda harcayacağınız çaba ve fedakârlığa  olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor ve güveniyorum.” dedi.


Öğrencilere de çağrıda bulunan  Genç, “Ülkemizin ve insanlığın geleceği olan siz değerli öğrencilerimizin, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü ve tüm insanlığın aradığı insanlık onurunu zirvelere taşıma konusunda elinizden gelen tüm çaba ve azmi, size rehberlik ve öğreticilik yapmak için her zaman yanınızda olan öğretmenlerinizin  desteği ile göstereceğinize olan güvenle, güzel bir geleceğin ve aydınlık yarınların sizleri beklediğinden eminim. Sizlere güveniyor ve sizleri seviyoruz.” şeklinde konuştu.


Ailelerin, çocuklarını sadece maddi yönden değil, manevi yönden de destekleyerek her zaman onların yanında olduklarını  hissettirmeye çalışmaları gerektiğine de  değinen  Genç, “ Eğitimin evden başladığını ve evin desteği ile ilerleyen dönemlerde geliştiği düşüncesinden yola çıkarak,  öğretmenlerimizin olduğu kadar. sizlerin de çok büyük emeği bulunmaktadır. Aile toplumun değer yargılarına ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam ve güçlü olur. Eğitim  Öğretimin önemli unsurlarından biri de  hayatınızdaki en değerli varlıklarınız olan çocuklarınızın hayata hazırlanması konusunda üzerinize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme çabasında olacağınız konusundaki inancımla, çocuklarınızın gelişimi için caba ve emek sarf eden öğretmenlerimize desteklerinizi de esirgemeyeceğiniz düşüncesindeyim. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden destekleyerek her zaman onların yanında olduğunuzu hissettirmeye çalışınız.” şeklinde konuştu.


Son olarak, yeni Eğitim Öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Genç, “Tüm öğretmen, öğrencilerimiz ve ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyor, yeni eğitim öğretim yılının okullarımız idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir