• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Konya  Peygamber Sevdalıları piknikte buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Kordinatörlüğü tarafından düzenlenen pikniğe Platform üyesi ve gönüllü yüzlerce kişi katıldı. Konya’nın Çumra ilçesindeki Apa barajı kenarında  bulunan mesire alanında düzenlenen program, İmam Hatip Fatih Soydaş tarafından  okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Doğruhaber  Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca’nın  da konuşmacı olarak katıldığı programda bilgi yarışması yapıldı. Grup Davet de ilahiler seslendirdi.


Program da bir açılış konuşması da yapan Fatih Soydaş Hoca, İslami mücadelede, İslami cemaatle yollarının nasıl kesiştiğini anlattı.


Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Göktaş Hoca ise daha çok dünyevileşmenin Müslümanları ne durumlara getirdiğini örnekleriyle anlattı. Çocukların masumiyetinden dolayı sokakta dostça kardeşçe oynaştığını, ancak Babalarının, Amcalarının, miras davası yüzünden küs olduklarını, hatta ve hatta mahkemelerin neredeyse bütün yükünün miras davaları olduğunu bunun da düşündürücü olduğunu söyledi.


Çocukların masumiyetinin  de büyüyünce zayıfladığını ve artık  büyükleri gibi Dünyaya evrildiğini belirten Göktaş, büyüyen çocuğun şu arsaya çok güzel bir ev olur diyerek dünyaya hırslandığın,ı ancak o arsanın içinde kız kardeşinin, amca oğlunun hakkının da olduğunu kavrayınca, hırçınlaştığını ve hepsinin kendinin olması gerektiği fikrine kapıldığını söyledi.

Piknikte ayrıca mini bir siyer yarışması da yapıldı. 9 grubun yarıştığı yarışmada Grup Davet birinci, Grup İhvan ikinci ve Grup Hamas üçüncü oldu. Dereceye girenlere Mehmet Göktaş Hoca’nın kaleme aldığı eserlerden ödüller verildi.

Ayrıca yöre halkının hazırlamış olduğu yemek yendikten sonra, toplu  halde  Namaz kılındı. Grup Davetin seslendirdiği  ilahi ve ezgileriyle program sona erdi. (Hamza İrasul-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir