• DOLAR 32.475
  • EURO 34.867
  • ALTIN 2479.044
  • ...
Sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Rize, Trabzon`un doğu ilçeleri ve Artvin kıyıları ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz`in iç kesimleri, Toroslar mevkii, Afyonkarahisar, Kastamonu ve Muğla`nın doğu, Samsun ve Sinop`un iç kesimleri ile Eskişehir`in güney çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında, seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz`in batı kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin güney ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Afyonkarahisar çevreleri ile Muğla`nın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, zamanla iç kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz`in iç kesimleri ile Toroslar mevkii`nin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı, güney ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Eskişehir`in güney ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kastamonu`nun doğu ilçeleri ve Sinop`un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinden itibaren batı kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Rize, Trabzon`un doğu ilçeleri ve Artvin kıyıları ile öğle saatlerinde Samsun`un iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir