• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Bingöl'de 62 bin öğrenci ders başı yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Türkiye genelinde 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı, Pazartesi günü başlayacak. Ülke genelinde milyonlarca çocuk için ders zili çalacağı yeni eğitim yılında Bingöl’de 62 bin öğrenci ders başı yapacak.

Eğitim sezonunun başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,  “Bu anlamlı haftada, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine; öğretmenlerimiz eğitim ve öğretime hazır, sevgiye susamış körpecik fidanlara kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içinde iken çok kıymetli anne babalar, çocuklarının okula başlamasının gurur ve coşkusunu yaşıyor.”ifadelerini kullandı.

İnsan olmanın temel şartının eğitim olduğunu vurgulayan Sarı, “İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olarak hizmet etmek ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür.”diye belirtti.

Yeni eğitim sezonu için ailelere de seslenen Sarı sözlerini şöyle sürdürdü:  “Değerli anne-babalar, ‘Eğitim ailede başlar’ sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine katkı sağlamalı, onların takipçisi olmalıyız. 2014 - 2015 eğitim ve öğretim döneminde yaklaşık 417 eğitim kurumunda 62 bin öğrenci ve 2 bin 847 öğretmen ile her sene olduğu gibi bu senede eğitimde önemli başarılar kazanmak amacını taşıyoruz. Küreselleşen, sınırların kalktığı dünyamızda bilim, ekonomi, kültür vb. konularda bir adım öne geçmek isteyen toplumlar; formal veya informal, örgün veya yaygın her türlü yol ile eğitimi geliştirmek ve çeşitlendirmek zorundadır. Çağın şartlarına uygun şekilde eğitim almış vatandaşlara sahip ülkeler, gelişmişlik düzeyi bakımından üst sıralarda yer alacaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızı, ülkemizin ihtiyacı olan eğitimli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için milli eğitim müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızı Bingöllü hemşerilerimizin hizmetine sunma çabası içindeyiz.”

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Sarı, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının herkese başarılar getirmesini dileyerek açıklamasını sonlandırdı.  (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir