• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Gürcistan`da Müslümanlara Çirkin Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gürcistan ile kimlikle geçiş yapacak kadar yakın ilişkiler içinde iken ülkede siyasi erki elinde tutan Gürcistan Başpiskoposluğu`nun içinde olduğunu provokatif eylemlerin çoğaldığı gözleniyor.

Ülkenin Güney Batısındaki Samtshe-Cavaheti bölgesine bağlı Adigeni Belediyesi`nde bulunan Chela köyünde bir Caminin minaresinin yetkililer tarafından zorla sökülmesinin ardından Batum Kobuleti`de Kur`an Kursu binasının kapısına domuz kafası asıldı.

Mahalle sakinleri toplu halde yürüyüp, Kur`an Kursu`nun kapatılmaması halinde bunu din savaşına dönüştürecekleri söylediler. Mahalle sakinlerinde bir bayan, "Müslümanları mahallemize sokmayacağız.Burada ancak hristiyanlar yaşar. Domuz bizim ritüelimiz.Bu yüzden kapıya astık" diye konuştu.

Lermontovi Sok.No:13 adresindeki Kur`an Kursu binasının mülkiyeti bir Türkiyeli iş adamına ait. Bölgede yaklaşık 5 bin Müslüman yaşıyor.

Bu türlü prokatif haberleri yayınlamakla tanınan TV 25 kanalının teşvik ettiği bu tür prokatif eylemlere katılanları dakikalarca ekranda konuşturduğu dikkat çekiyor. Tamda Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez`in Tiflis`e yaptığı ziyaret öncesi gerçekleştirilen bu hareketin, Gürcistan derin güçlerinin Müslümanlara bir mesajı olarak değerlendiriliyor.

Gürcistan`daki Müslümanların sahip olduğu 50`ye yakın sivil toplum kuruluşu olayı protesto etmek için bir araya gelerek tepki göstermeye hazırlanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir