• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hamas Lideri Meşal`in Tunus Ziyareti Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, Tunus ziyaretine bugün (12 Eylül Cuma) başladı. Meşal`in Tunus ziyaretinin başlamasıyla birlikte ilk ziyaret mekânının da cumhurbaşkanı Dr. Munsif el-Marzuki`nin Kartaca Sarayı olduğu bildirildi. Burada cumhurbaşkanı Merzuki tarafından karşılandığı ve ziyaret süresince kendisiyle Filistin`deki gelişmeler hakkında kapsamlı görüşmeler yapacağı bildirildi.

Quds Press Haber Ajansı`nın Tunus`taki resmi kaynaklara dayanarak yayınladığı haberde Tunus Cumhurbaşkanı Dr. Munsif el-Merzuki`nin Hamas lideri Meşal`i başkanlık sarayında karşıladıktan sonra yemeğe davet ettiği ve ardından görüşmelere başladığı ifade edildi.

Habere göre Hamas lideri Meşal görüşmede Tunus Cumhurbaşkanını Filistin`le ilgili son gelişmeler hakkında bilgilendirecek ve bir durum değerlendirmesi yapacak. Meşal`in Merzuki`ye özellikle ateşkes ve onunla bağlantılı olarak Gazze`ye uygulanan ambargonun kaldırılması, bölgeye uluslararası liman ve havaalanı inşa edilmesi için gündeme getirilen projeler hakkında bilgi vereceği, ayrıca Gazze`nin yeniden imarına Tunus`un katkısı konusunun da ele alınacağı ifade edildi.

Haberde Meşal`in Merzuki`yle görüşmesinde Filistin`in iç uzlaşması, bu uzlaşmanın sürdürülmesiyle ilgili gelişmeler hakkında da bilgilendireceği ve gözlemlerini ileteceği belirtildi.

Haberde ayrıca Meşal`in Tunus ziyaretinin Tunus cumhurbaşkanının New York ziyaretine başlamasından birkaç gün önceye denk getirildiğine, Tunus cumhurbaşkanının bu ziyareti öncesinde özellikle Filistin`le ilgili son durum hakkında bilgilenmek istediğine dikkat çekildi.

Tunus ziyaretinde Meşal`le birlikte hareketin siyasi biriminin ileri gelenlerinden bir heyet de bulunuyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir