• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2500.154
  • ...
Bitlis'te ilk hacı kafilesi salavatlarla uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan 82 kişilik ilk hacı kafilesi il müftülük bahçesinde düzenlenen bir programla Muş Havaalanına salavatlar eşliğinde uğurlandı.

İl müftülüğü önünde gerçekleştirilen uğurlama programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi ve salavatlarla devam etti. Düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, kurada adı çıkıp kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının çok şanslı olduğunu söyledi.

Hadisi şerifte, ‘Bana kolaylaştır ve kabul buyur’ denilen bir ibadeti yerine getirmek için yola çıkacaklarını belirten Akbaba, hacı adaylarına şu tavsiyelerde bulundu: “Rabbimizin davetine icabet ederek telbiye de bulunacaksınız.  Kabeyi muazzamı görünce de ‘Ya Rabbi bugüne kadar yaptığım ve bundan sonra yapacağım dualarımı kabul et’ diye niyazda bulunun. Şeytanın daha çok rahatsız olması için bol miktarda ibadet edin. Kesinlikle hiçbir şekilde insanlarla münakaşaya girmeyin. İnsanları incitmeyin. Kötü söz ve fiiliyattan uzak durun. Mekkeyi Mükerreme’de iken namazınızı Kabe’de, Medine’de ise, Mescidi Nebevi’de kıllın. Bizlere, geride bıraktığınız ve yolunuzu gözleyen akrabalarınıza ve tüm İslam alemine dua edin.”

8 yıl bekledikten sonra ismi kurada çıkarak, kutsal topraklara gidecek hacı adaylarından Faik Okay, Allah’ın kendilerine hacca gitmeyi nasip ettiği için çok sevindiklerini ifade etti.

7 yıl aradan sonra kuranın kendine çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade eden hacı adaylarından Hizan ilçesinden Yasin Kınay ise, Allah rızası için gittiklerini, o mübarek beldelerde tövbe ederek, bütün Müslümanlara dua edeceklerini söyledi.

Uğurlama esnasında hem hacı adaylarında hem de onları kutsal beldelere yolcu eden yakınları arasında duygulu anlar yaşandı. Yakınları, gözyaşlarıyla uğurladıkları hacı adaylarından dua talebinde bulundular. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir