• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Nemrut  Dağı'na alternatif kayak pistleri yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - İl Özel İdaresi tarafından 2006 yılında 4 milyon TL’ye mal edilerek yapılan ve yaklaşık pist uzunluğu 2 bin 500 metre olan Nemrut Kayak Merkezine alternatif 3 ayrı pist yapılacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bitlis İl Genele Meclis Başkanı Adnan Süphanoğlu, bölgede kayak sporunun 7’den 70’e herkes tarafından yapıldığını, tesisin daha işler hale getirilmesi ve kayak sezonunu uzun tutmak amacıyla 3 yeni pist daha inşa edeceklerini söyledi.

Bitlis’in kayak sporuna ve turizmine katkı sunan Nemrut Kayak Merkezi’nin daha rantabl kullanılması için İl Özel idaresi kaynakları ile 3 bin 100, 2 bin 500 ve 3 bin 700 metrelik 3 yeni pistin yapım çalışmalarına başlayacaklarını belirten Süphanoğlu, “Kayak sporunu yapmak isteyen herkese kayma imkanı sunacak olan yeni pistlerin turizm açısından da önemi büyük olacak. Kayak sezonunu daha da uzun tutacak olan yeni pistlerin yapımı 45 gün sürecek. Yapılacak pistlerle Türkiye’nin yeni kayak cazibe merkezi olma yolunda ilerleyeceğiz.” dedi.

Daha sonra konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici ise, İl Özel İdaresi imkanlarla yapılacak yeni pistlerin maliyetinin iş bitiminde açıklanacağını ifade etti. Sözbilici, “Burada İl Özel idaresi imkanları ile 3 yeni pist oluşturulacak. Mevcut tesisin de pist düzenlemesi ve taşlarının temizlenmesi işini yürüteceğiz. Bu çalışmalarda bir ekskavatör, bir adet kepçe,  bir adet dozer, greyder ve 10 personel görev alacak. İşin en kısa sürede tamamlanmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir