• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
"Türkiye sıcak bir çember içinde bulunmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP –Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, Türkiye’nin Ortadoğu savaşının tam da içerisinde yer aldığını ve ülkenin bu durumdan çok etkilendiğini söyledi.

Musul Konsolosluğu’nda görevli 49 Türkiye vatandaşının IŞİD’in elinde rehin olduğunu hatırlatan Karalar, “Türkiye sıcak bir çember içinde bulunmaktadır. AK Parti hükümeti tamamen yanlış politikaları yüzünden bu çembere girilmiştir.  Amerika Birleşik Devletler Başkanı bundan 4 yıl önce ‘Esad yürüyen bir ölüdür ve kısa zamanda gidecektir’ dedi. Dönemin başbakanı ve şu anki Cumhurbaşkanımız bunu bir ganimet olarak görmüş nasıl olsa büyük devletlerin dediği eninde sonunda oluyor düşüncesiyle Obama’nın bu açıklamasının kabullenmiştir.” diye açıklamada bulundu.

Yeni yönetimin Türkiye’nin kontrolünde olabilmesi için de hükümetin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirten Karalar, “Nasıl olsa büyük devletler ‘Saddam gidecek’dediler, Saddam gitti. ‘Kaddafi gidecek’ dediler, o da gitti. ‘Hüsnü Mübarek gidecektir’ dediler, Mübarek de gitti. Derken sıra Esad’a geldi. Burada fark etmedikleri bir şey vardı. Suriye’nin yapısı. Bunu fark edemediler. Suriye bir kavşaktır. Orada ayrı ayrı milletler yaşıyor. Suriye’deki kaos İsrail’in işine yaradı. Onların düşüncesine göre Esad gidecek, devlet kalacak yeni bir yönetim gelecek ve bu yeni yönetim Türkiye’nin kontrolünde olacak. Türkiye bu noktada büyük yanlışlar yapmıştır. Şu an gelinen noktada IŞİD’e karşı Esad’la işbirliği yapmak zorunda kalacaklar.”şeklinde açıklama yaptı.

IŞİD’in elindeki rehinelerle ilgili olarak nasıl bir girişimde bulunulduğunun bilinmediğini belirten Karalar, “Hükümetin vatandaşlarımızın kurtarılması noktasında ne gibi girişimlerinin olduğunu bilmiyoruz. Sayın Başbakan Davutoğlu sürekli temas halinde olduklarını söylüyor. İnşallah dış politikadaki o yanlış uygulamalar Türkiye’nin içine yansımaz. Olaylara bir bütün olarak baktığımızda sorunun ve cevabının çok faklı olduğunu görüyoruz. Mesela, Irak hükümetinin Musul’u boşaltırken biz neden oradaki konsolosluğumuzu boşaltmıyoruz? Oradaki diplomatlarımız neden Türkiye’ye çağrılmıyor? Aradan 3 aya yakın bir zaman geçmiştir. Ortada bir tek gerçek var, oda yaşanan ölümler ve esirlerdir.” Diye kaydetti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir