• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Mısır`daki Gösterilerde Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE: Mısır`ın başkenti Kahire`de cuma namazı sonrası düzenlenen darbe karşıtı gösteriye müdahale eden polisin açtığı ateşte bir kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak tarafından yapılan açıklamada, Kahire`nin Aynu`ş-Şems bölgesinde düzenlenen gösteriye müdahale eden cunta güçlerinin açtığı ateşte başından vurulan Muhammed Cemal (18) adlı gencin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, polisin gösteriyi dağıtmak amacıyla pompalı tüfeklerle göstericilerin üzerine ateş açtığı, olayda 1 gencin yanı sıra çok sayıda kişinin çeşitli şekillerde yaralandığı ifade edildi.

Ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilere polisin sert müdahalede bulunduğu, çok sayıda protestocunun gözaltına alındığı kaydedildi.

Öte yandan, Mısır Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Servisi Başkanı Halid Hatib, şu ana kadar kendilerine herhangi bir ölüm haberinin bildirilmediğini söyledi.

Mısır`da 3 Temmuz 2013`teki askeri darbenin ardından başlayan gösteri ve yürüyüşlere izin vermeyen güvenlik güçleri, protestocuları dağıtmak için zaman zaman gerçek mermi kullanıyor.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir