• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
Katledilen Ahraruş Şam komutanları için gıyabi cenaze namazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Hasan Abbud (Ebu Abdullah el-Hamavi) ve Ahraruş Şam komutanları için İstanbul Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen eylemde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya bir konuşma yaptı.

Kaya, “Onlar Ashab-ı Resul’ün Kitabullah’ta vasfedildiği şekliyle Allah’a verdikleri sözleri değiştirmeyen müminler olarak yaşayıp aramızdan böylece ayrıldılar bi iznillah! Hz. Hüseyin gibi ‘heyhat minez zille’ dediler, günümüzün Yezidlerine boyun eğmediler. Zindanlardan, işkencelerden korkmadılar, şehadeti saadet bilip, ümmetin iftiharı oldular.” dedi.

Kaya, Ortadoğu coğrafyasına yönelik olarak kurulan yeni işgal koalisyonuna da dikkat çekerek, “IŞİD’i bahane edip bir kere daha topraklarımıza üşüşmeye kalkışan emperyalistlerin ve onların işbirlikçilerinin oyunlarına, tuzaklarına, yalanlarına asla kanmıyoruz ve bir kere daha bu katiller koalisyonuna topraklarımızda ‘size yer yok’ diye haykırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaya, İslam coğrafyasını cehenneme çeviren ABD’nin insani değerler diye bir derdinin olamayacağını da sözlerine ekledi.

Eylemde Anadolu Platformu yöneticisi Ramazan Kayan da söz aldı. Kayan, Müslümanların bir musibetle karşılaştıklarında sabretmeleri gerektiğini hatırlatan ayetleri okudu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir