• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Kürtçe öğretmen adaylarının açlık grevi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Kürdoloji Bölümü tezsiz yüksek lisans programından mezun olan Kürtçe öğretmeni adayları, dönüşümlü olarak başlattıkları açlık grevlerini sonlandırdılar.

Mardin Valiliği karşısında bulunan Karayolları Parkı’nda başlatılan dönüşümlü açlık grevinin 19’uncu gününde basın açıklaması düzenleyen Kürtçe Öğretmenleri Platformu üyeleri, yaptıkları istişare sonucunda eylemlerini bugün itibariyle sonlandırma kararı aldıklarını açıkladılar.

Basın açıklamasını Ali Akkoyun Kürtçe, Ömer Öncel ise Türkçe okudu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 18 kişinin Yaşayan Diller ve Lehçeler adı altında atamalarının yapılacağını hatırlatan Ömer Öncel, “Türkçe ders veren 800 bin öğretmeni olan Milli Eğitim Bakanlığının Kürtçeye sadece 18 kişilik bir atama yapması tam bir hayal kırıklığıdır. Halk değişiyle dağ fare doğurmuştur. Biz bunu dilimize karşı yapılmış bir değersizleştirme oyunu olarak görüyoruz. Her şeye rağmen kaç kişi atanırsa atansın biz eylemlerimizin bir sonuç aldığını düşünüyoruz. Bugün itibariyle Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı dâhil olmak üzere devletin icra kurumlarına anadil talebimizi içeren mektup gönderme kampanyası başlattık. Bir hafta sürecek bu eylemimizin halkımız nezdinde karşılık bulmasını arzuluyoruz. 19 gündür devam eden eylemimizi de yaptığımız istişare neticesinde bugün itibariyle sonlandırıyoruz. Atanacak olan Kürtçe öğretmen arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz.” dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Kürtçe öğretmen adayları sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir