• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 04 Ekim Salı Günü Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `Kardeşçe Yaşamak İstiyoruz`
Yavuz Selim Mahallesi Körik Caddesi üzerinde güvenlik güçleriyle PKK örgütü mensubu arasında çıkan çatışmada Doru Ailesi`nin içinde bulunduğu özel otonun taranması sonucu hamile Mizgin Doru, Sultan Doru ve doğmamış 8 aylık bebek yaşamını yitirmişti. CHP olayı araştırmak için Batman`a çıkarma yaptı.

`Şefkat Eli`nden eğitim eleştirisi`
Batman Şefkat Eli Derneği, eğitim sistemiyle ilgili yaptığı eleştirileri yazılı bir basın açıklamasında toparlayarak yayınladı. Yapılan yazılı açıklamada, derneğin `karma sistem`e yönelik eleştiriler yapması dikkat çekti.

Doğuş Gazetesi; `Kültür Merkezi`nde iki sergi birden`
Yeni Kültür Sarayı`nda iki sergi birden açıldı. SODES tarafından desteklenen Gümüşe İşlenen Gelecek isimli projenin sergisi açılırken, aynı salonda ölümünün 400. yılı nedeniyle Evliya Çelebi`nin Dünyası adlı harita sergisi de açıldı.

`Umut Der`den Öğrencilere Kırtasiye Yardımı`
Umut Der Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği (Umut Der Gıda Bankası), fakir öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Yaklaşık 131 öğrencinin kırtasiye ihtiyacını gideren dernek, eğitime katkıda bulundu.

Pusula Gazetesi `Özel İdare Makine Parkı Güçleniyor`
Batman İl Özel İdaresi makine parkı yeni satın alınan araçlarla yenileniyor. Daha önce alınan iş makinelerine ilave olarak şimdi de 5 adet damperli kamyon ve 1 adet de akaryakıt dolum ve boşaltım tankeri alındı.

`Şüpheli paket korkuya neden oldu`
Bahçelievler Mahallesinde fünye ile patlatılan şüpheli çantadan defter, kitap ve kalem çıktı.

`Hâkimiyet Gazetesi`; `Batman`dan İlk Hacı Kafileleri Yola Çıktı
Batman`dan Suudi Arabistan`a gidecek olan 2 ayrı hacı kafilesi dün akşam ve bu sabah yola çıktı.

`İmam Hatip`te İkili Öğretime Tepki`
Eğitim Bir Sen Batman Şubesi, Batman İmam Hatip Lisesi`nde ikili (sabahçı-öğlenci) eğitim öğretime geçilmesine tepki göstererek, bu uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Barış Gazetesi; `Camiler Kâbe-i Muazzama`nın Şubeleridir`
Batman İl Müftülüsü Hasan Çağlar "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeni ile yayınladığı yazılı basın açıklamasında, camiler-mescitlerin Kâbe-i Muazzama`nın birer şubeleri olduğunu söyledi.

`Kozluklu Vatandaşların Sokak İsyanı`
Batman`ın Kozluk ilçe belediyesinin yaklaşık bir buçuk aydır çarşı merkezinde başlatmış olduğu parke döşeme çalışmasını hala bitirmemiş olması vatandaşları çileden çıkardı.

Umut Gazetesi; `Batmanlı melekler Galatasaray`da yürüdü`
"Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü" 2 Ekim 2011 Pazar günü saat 15:00`de Galatasaray-Tünel arasında gerçekleştirildi.

`CHP`nin kadın kurmayları Batman`daydı`
Geçtiğimiz Hafta Batman Kent Merkezinde yaşanan silahlı çatışma sonucu yaşamlarını yitiren sivil vatandaşlar siyasetin gündeminden düşmüyor.

Batman Postası Gazetesi; `Kardeşçe yaşamak istiyoruz`
CHP Kadın Milletvekillerinden oluşan bir heyet Batman`a geldi. CHP`li milletvekillerinden oluşan Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler bir heyetle Batman`a gelerek, geçen hafta çıkan çatışmada yaşamlarını kaybeden Doru ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. CHP`li kadınlar taziye evi sonrasında kadınları ziyaret edip olayı bir de kadınlardan dinlediler. Heyet daha sonra kara yolu ile Siirt`te geçti. CHP heyeti insanların kardeşçe yaşama hakkı bulunduğunu da ifade ettiler.

Batman Gazetesi; `Eğitim Kurumları Herkese Açıktır`
Türkiye geneli okullarda yaşanan başörtüsü sorununa dikkat çeken Batman Şefkat Eli Derneği, ilkokulların ayrım yapılmadan herkese açık olduğunu belirterek başörtüsü yasağının kaldırılmasını istedi.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Aileyi görünce acımız hafifledi`
CHP heyeti, geçen hafta yaşanan çatışmayı araştırmak için dün Batman`a çıkarma yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman başkanlığındaki Binnaz Toprak, Aylin Nazlıkaya, Candan Yüceer, Nazlı Işık, Fatma Nur Serter, Sena Kaleli ve Binnaz Toprak, Vali Ahmet Turhan ile Doru ailesiyle görüştü.
Veysi Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir