• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Van Müftüsünden Camiler Haftası Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van müftüsü Nimetullah Arvas camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle Van müftülük binasında basın açıklaması düzenledi. 

Her yıl 1 ile 7 Ekim arasının camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlandığını belirten Arvas; buradaki amacın, camiler ve Kur`an kursları ile din görevlilerinin toplumdaki yerinin önemini içtimai fonksiyon ve dini hayatımızın gelişimine sağladığı katkıları ele alarak toplumu bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Camilerin Sosyal Hayatımızdaki yeri ve önemi büyüktür
Camilerin sosyal hayatımızda yeri ve öneminin büyük olduğunu ifade eden Arvas, peygamberimizin (s.a.v) Mekke`den Medine`ye hicret ettikten hemen sonra zaman kaybetmeden cami ve mescit temelleri atmaya başladığını belirterek, Caminin insanların sorunlarını dinlemede, tebliğ, Kur`an eğitimi, istişare gibi konularda öneminin fazla olduğunu vurguladı.

271 Faaliyet Planlanmıştır
Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle il genelinde huzurevi ziyaretleri, hastane ziyaretleri, resmi kurum ziyaretleri, kabristan ziyaretleri gibi toplam 271 etkinliğin planlandığını ifade eden Müftü Arvas, bu faaliyetleri hafta içinde gerçekleştireceklerini söyledi.

"Cami ve Çocuk Konusu İşlenecek
Bu seneki camiler ve din görevlileri haftasında "cami ve çocuk konusu`` işleneceğini söyleyen Arvas; Perşembe günü Hz Ömer camisinde çeşitli ilköğretim okullarından çocuklarımızı davet etmek suretiyle camiyi gezdirip içerisinde bulunan mihrabını, mimlerini, iç ve dış mekânlarını anlatacaklarını söyledi.

"Allah`ın mescitlerini ancak Allaha ve ahret gününe iman edenler inşa eder``
Kura`n-ı Kerim`de "Allah`ın mescitlerini ancak Allah`a ve ahret gününe iman edenler inşa eder" şeklindeki ayeti kerimenin sırrına mazhar olan din kardeşlerimizi de unutmayacaklarını söyleyen Arvas; Hafta boyunca bu tür etkinliklerinin sürdüreceklerini belirtti.
Murat Dalgın - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir