• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Gazete patronuna sopalı saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA – Adana’da yerel bir gazetenin sahibi olan Hakan Denizli, bu sabah Yeşilyurt Mahallesi Evren Sitesi’ndeki evinden gazete ofisine giderken sopalı iki kişinin saldırısına uğradı.

Edinilen bilgiye göre, Egemen Gazetesi imtiyaz sahibi Hakan Denizli, bu sabah Yeşilyurt Mahallesi Evren Sitesi’ndeki evinden gazete ofisine giderken sopalı iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar olaydan sonra kaçarken aldığı darbeler sonucu muhtelif yerlerinden yaralanan Denizli, Dr. Aşkın Tüfekçi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyiye giden Denizli, saldırganları tanımadığını ancak birkaç gündür tehdit telefonları aldığını söyledi.

Haber kaynaklı olduğu tahmin edilen olayla ilgili soruşturma devam ederken, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Hakan Denizli’ye yapılan saldırıyı yazılı açıklama ile kınadı. ÇGC tarafından yapılan açıklamada, Vatandaşın Anayasa’dan kaynaklanan “Haber alma özgürlüğü” hakkı çerçevesinde görev yapmaya çalışan medya mensuplarının bu amaçla çaba harcarken saldırıya uğramalarının kabul edilemez olduğu, bu yönde oluşturulmaya çalışılan algının önüne mutlaka geçilmesi gerektiği belirtildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir