• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çocuğunuzda ışık hassasiyeti ve gözlerde kısma varsa dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABR MRK- Çocukların  göz sağlığı ile ilgili ihmaller, ileride hiç de istenmeyen sonuçlara neden olabiliyor.

Doğumdan itibaren göz muayenesinin çok önemli olduğunu söyleyen Liv Hospital Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tuğrul Altan özellikle okul zamanı, çocuklarda göz ardı edilen göz sağlığının, çocuğun başarısını etkileyebileceğini vurgulayarak, “Düzeltilebilecek sorunların erken tanısı tıbbın tüm diğer alanlarında olduğu gibi, göz hastalıklarında da büyük önem taşıyor. Bunların başında miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi kırma kusurları gelir. Eğer varsa, okul çağı öncesi bu sorunların saptanması çocukluk çağında mümkün olduğu halde, ileri yaşlarda tedavisi mümkün olmayan göz tembelliğine bağlı kayıpların yaşanmasına neden  olur. Gözlerdeki kaymalar da bazen ebeveynler tarafından net olarak anlaşılamayabilir. Düzeltilmemiş kaymalar da görme fonksiyonunda ileri yaşlarda düzeltilemeyecek kayıplara neden olabilir.” dedi.

Işık hassasiyeti ve gözlerde kısma varsa dikkat!
 

Doç. Dr. Altan konuşmasının devamında, “En çok bilineni televizyonu yakından izlemektir. Fakat bu, TV’yi yakından izleyen tüm çocukların kırma kusuru olduğu anlamına gelmez. Çocuklar izledikleri şeye daha konsantre olabilmek için de yaklaşır. Çocuğun uzaktaki nesneleri ayırt edememesi en önemli bulgudur. Fakat bazen dikkat eksikliği, ilgisizlik görme bozuklarıyla karıştırılabilir. Kreş öğretmenleri çocuğun görmesini bazen aileden daha iyi değerlendirebilir. Çocukların gözlerini sık oğuşturması, bir yere dikkatli bakarken gözlerini kısması, normalden fazla ışık hassasiyeti ve aşırı sulanma da göz bozukluklarına işaret edebilen diğer bulgulardır.
Görme derecesi ve kalitesinin yüksekliği, görsel uyaranların daha iyi, daha hızlı ve daha doğru şekilde algılanmasını sağlar. Bu da yalnızca okulda değil, tüm alanlarda ve yaşam boyunca başarıyı etkiler. İyi görme hedeflenen nesnenin görüntüsünün hızlı ve doğru bir biçimde beyne aktarılmasını ve bilginin işlenmesini sağlar. Bu da öğrenmenin hızını ve niteliğini olumlu yönde etkiler.” sözlerine yer verdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir