• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut-Der'den kurban çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Batman Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der Gıda Bankası), yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Batman'da hayırseverlerin kesecekleri kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara dağıtılmasında aracı olacaklarını bildirdi.

Umut Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı İzzeddin Ekinci, Umut-Der Yönetimi ile birlikte yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Umut-Der merkez binasında basın açıklaması yaptı.

Umut Der Gıda Bankası Genel Başkan Yardımcısı İzzeddin Ekinci, yaptığı açıklamada yaklaşan Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç aileleri sevindirmek gerektiğini ifade ederek, “Kurban alımlarımız başlamıştır. Bu konuda kurban kesmek isteyen hayırseverler olursa kendilerine yardımcı olmaya hazırız. Fakir ve muhtaçları bu bayramda da hep beraber sevindirelim ki Allah (c.c)'da bizi kendi katında sevindirsin.” dedi.

Kurban bedellerinin 400 TL’den başlayıp 500 TL’ye kadar çıktığını ifade eden Ekinci, “Bizler, hayırseverlerin kurban kesimlerinde aracı oluyoruz. Kurban kestirmek isteyen hayırseverler bize başvursunlar. Kurban kesimlerimiz, yeni sistem olan mezbahanede kesilecektir. Bu konuda Umut-Der olarak, kurban ibadetleriniz en iyi şekilde icra edilmesi için her konuda sizlere yardımcı olunacaktır. Kurban Bayramının 1. günü, kurbanlıklar kesilecek. 2. günü, paketlenecek ve 3. günü ise genel dağıtımları yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Fakir ve muhtaçların yüzlerinin gülmesi için tüm hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini vurgulayan Ekinci, kendileri de yapılan yardımlarda hassasiyetle durduklarını kaydetti. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir