• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...
Ahrar-u Şam Lideri Şehid Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Suriye’de zalim Esad rejimine karşı savaşan muhalif grupların en büyüğü olan Ahrar-u Şam’ın lideri Hasan Abbud, İdlib’de bombalı araçla düzenlenen saldırıda şehid düştü.

Aynı saldırıda Ahrar-u Şam’ın ikinci lideri ve askeri kanattan sorumlu Ebu Talha, operasyon sorumlusu Ebu Eymen, Ahrar-u Şam’ın İslami Cephe’deki şura üyesi Muhammed Şami de dâhil toplam 45 kişi şehid edildi.

Saldırı, Ahrar-u Şam liderleri toplantı esnasındayken bombalı bir araçla yapıldığı belirtildi. Saldırıda birçok kişinin de yaralı olduğu ve ölü sayısının artabileceğine dikkat çekiliyor. Saldırıda kimyasal kullanıldığı iddiaları da güçlü bir şekilde dile getiriliyor.

İslami Cephe Basın Sorumlusu Salih Anadani, Ahrar komutanlarına İdlib`in Ram Hamdan köyündeki karargâhlarında toplantı halindeyken, bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini belirtti ancak saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi vermedi. İslami Cephe Sözcüsü Enes Ebu Bişir de şöyle konuştu; "Ram Hamdan köyünde tugay karargâhı şimdiye kadar hep gizli tutuldu. Sadece üst düzeyde saha komutanları toplantı olduğunu ve yerini biliyordu. Bu kadar gizli tutulan toplantı alanına, hedefi belli olanlar saldırı gerçekleştirdi." Hasan Abbud, birçok İslami direniş grubunun bir araya gelerek oluşturduğu İslami Cephe’nin de siyasi lideriydi.

Yaklaşık 20 bin silahlı muhaliften oluşan Ahrar-u Şam, İdlib, Hama ve Halep’te çok güçlü. Bu bölgelerde insani yardım ofisleri bulunan Ahrar-u Şam, savaş dolayısıyla bir yanda savaşırken diğer yandan mağdur insanlara yönelik yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

Liderliğe Şeyh Ebu Cebbar Atandı
Öte yandan, Ahrar-u Şam Tugayı`ndan yapılan açıklamada, yeni lider olarak Haşim eş-Şeyhi Ebu Cebbar’ın, "askeri komutan" olarak da Ebu Salih Tahhan`ın atandığı belirtildi.

Açıklamayı internet yoluyla duyuran Şura Konseyi Sözcüsü, "Hak yolunda mücadelemiz devam ediyor, bu olay ülkeyi kurtarmak için daha fazla çalışmak, dış bağlantılı içerideki zorbalarla savaşmaktan başka bir şeye sebep olmayacak. Şam, Esed rejiminden ve IŞİD`den temizleninceye kadar Ahrar-u Şam Tugayı cihada hizmet etmeye devam edecek" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir