• DOLAR 32.371
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Güneş enerjisinden elektrik üretimi projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Hayata geçirilen projeyle Güneş enerjisi ile elektrik üretimi yapılacak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin bölgede Güneş panelleriyle elektrik üreten ilk üniversite olacağı belirtildi.

Güneş panelleriyle elektrik üreten bölgedeki ilk üniversite olduklarını vurgulayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Yılmaz, Yenilenebilir enerjiyi kullanarak doğal ortama zarar vermeden, gelecek nesillere daha iyi bir dünya nasıl bırakılabilir düşüncesiyle hareket ettiklerini belirtti.

Projenin hareket amacını detaylandıran Yılmaz, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi binasına kurulan “Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretimi Sistemi”ni önümüzdeki bir yıl içerisinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi genelinde hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

En son Teknoloji kullanarak hayata geçirilen “Güneş Paneli Projesi, tüm Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının elektrik ihtiyacını karşılayacak bir biçimde tasarlanıp ve uygulamaya konulduğu belirtilirken, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi`nin bölgede bir ilk olarak hayata geçirdiği bu projenin bir diğer önemli misyonu da, bölgedeki diğer tüm üniversitelere örnek teşkil edeceği şeklinde açıklandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir