• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Vali Kıraç DİSİAD'ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç Irak ve Suriye’den gelen savaş mağdurlarının misafir edilmesiyle ilgili olarak görüşmek üzere Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (DİSİAD) ziyarette etti. DİSİAD Başkanı Burç Baysal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Kıraç’a Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran da eşlik etti.

DİSİAD üyeleri ile bir görüşme gerçekleştiren Vali Mustafa Cahit Kıraç, Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye’de, Irak’ta ve Ortadoğu’da yaşanan insanlık dramı karşısında insani bir çaba ve destek içinde olduklarını söyledi.

Yaşanan vahşeti kınadıklarını ifade eden Kıraç, “Suriye’den ve Irak’tan gelen savaş mağduru insanlar var. İlimize de göç eden bu insanlar için bir ekip oluşturuldu. Mağdur kardeşlerimizin kaldıkları yerleri ve burada yaşadıkları sıkıntılarının giderilmesi için gereken tedbirleri özellikle sağlık ihtiyaçlarının karşılanması noktasında tespitler yapmaya çalışıyoruz. Savaş mağduru, ülkelerinde eziyet gören bu insanlar; ülkelerini, topraklarını terk ederek ölümle kucak kucağa, çoluk-çocuklarıyla bir kaçış yaşamaktalar. Biz Türkiye olarak hiçbir zaman kapımızı bu insanların yüzüne kapatmadık. Şuanda da kapatmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Vali Kıraç DİSİAD’dan ayrıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir