• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
KCK bir STK değilmiş, GÜNAYDIN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tutuklu sanıkların suçsuz olmadığını anlatmak için “KCK’lılar camiden mi toplandı?” şeklinde başlık atıyor.

Camiden toplananların durumuna sonra gelelim de önce Göktürk’ün yazısından bir alıntı yapalım:

KCK’nın ne olduğunu bilmesek, bayağı kafa karıştıracaklar doğrusu. Oysa ortada 7500 sayfalık bir iddianame var.

İddianame KCK’nın yasama-yürütme-yargı şeklinde örgütlenmiş, devlet içinde ayrı bir devlet yapılanması olduğunu ortaya koyuyor. KCK’nın Almanya’da toplanan 700 delegelik “Yasama Meclisi” var. Hukukçular tarafından hazırlanmış bir sözleşmesi (anayasası) var. Mahkemeleri, hatta temyiz mahkemeleri var. KCK bölgede faaliyet gösteren işadamlarından “vergi” istiyor. Üstelik örgüt bunu “egemenlik hakkı”nın bir gereği olarak izah ediyor. KCK seçilmiş belediye başkanları ya da milletvekillerine baskı yapıyor. Onları sorguya çekiyor, sorgulama sonucunda bazı başkan ve meclis üyelerine “kınama”, “uyarı” veya “uzaklaştırma” cezası veriyor. Mesela, “Sayın Öcalan” kampanyasına imza atmayan Osman Baydemir KCK’nın belediyede görevli bir elemanı tarafından sorgulandıktan sonra disipline sevk ediliyor. Yine iddianameden, Osman Baydemir’in bir televizyon programına çıkmak için KCK’dan izin istediğini ancak üst düzey yöneticilerin buna da izin vermediğini; ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da 2009 yılındaki yerel seçimlerden önce Diyarbakır’a gelmek için KCK’dan izin istediğini ve onun da izin alamadığını öğreniyoruz. DTP’nin kapatılmasından sonra BDP’nin kurulmasına da, BDP milletvekillerinin Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmamasına da, DTP’ye ait belediyelerde işçi alımı, işçi ücretleri, işten çıkarma, ihalenin verileceği kişi gibi konulara da KCK karar veriyor.”

Gelelim cami meselesine

Gülay Hanım uzayda yaşıyor tabii. Ne bilsin camiden toplananların sorgulanmalarını, çektikleri işkenceleri, zindanlarda geçirdikleri günleri…

Bunları hatırlattığında ise“Ama” diye başlayacak ve ardından 28 Şubatçı zihniyetin dezenformasyon amaçlı çalışmalarını olduğu gibi aktaracaktır.

Neticede bir liberaldir o ve o yüzden normal karşılamamız gerekir değil mi?

Camiden kimlerin toplandığını bilmiyor.

Hüseyin Can / doğruhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir