• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Nizipliler camilerin onarılmasından memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Nizip ilçesinde onarılan camiler hakkında değerlendirmede bulunan Nizipliler, yapılan camii çalışmalarında öncelikli olarak camiyi bir saklı kutu haline getiren duvarların kaldırılmasının memnuniyet verici olduğunu söylediler.

Nizipliler özellikle yapılan çalışmaların ardından camii avlularının çocukların oyun bahçesine dönüşmesinin anlamlı bir uygulama olduğunu belirtiler.

Konu hakkında görüştüğümüz Cumhuriyet Mahallesi muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Temel Mermer: ”Camilerimiz önceden kapalı bir kutu gibi bir hapishane gibiydi. Bu camilerin etrafı açıldı. Çok güzel bir görünüme kavuştu. Bizlerde Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ve hayırseverler olarak camimize halı aldık ve alttan ısıtma sistemi kurduk. Camimizin etrafı açıldıktan sonra hem güzelleşti hem de yer olarak genişledi.” Dedi

Namık Kemal Mahallesi sakinlerinden Cuma Cançelik ise:” Cami duvarlarının yıkılması çok güzel oldu. Cami avlusundaki çimenler sulanmadığından dolayı kuruyor, buna biraz daha dikkat edilmesi gerekir.” İfadelerine yer verdi.

Cami duvarlarının kaldırılmasının çok güzel bir hizmet olduğunu ifade eden. Tahtani Mahallesi sakinlerinden selim Kılıç ise, “Çocuklar artık cami bahçelerini oyun parkı olarak kullanıyorlar. Namaz saati geldiğinde de camiye geçip namazlarını kılıyorlar. Yıkılan duvarlar çocuklarla caminin arasını iyi yaptı.” Diyerek çalışmalar hakkındaki memnuniyetini dile getirdi.  (Bayram Çakar İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir