• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Kur'an Nesli Platformundan Kur'an'a sahip çıkma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kur’an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörlüğü, 11 Eylül’ü bahane edip İslam coğrafyasına ve Müslümanlara yönelik sindirme, karalama ve yok etme saldırıları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Platformdan yapılan açıklamada, “Büyük şeytan ve melun Amerika öncülüğünde 11 Eylül saldırıları bahane edilerek İslam’a ve Müslümanlara yönelik sindirme, karalama ve yok etme saldırıları İslam coğrafyasında tüm çirkinliği ve barbarlığıyla devam etmektedir. İslam ümmetinin bu karanlık dönemeçten en kısa zamanda geçmesi için tüm duyarlı kesimlerin, özellikle İslam alimlerinin inisiyatif geliştirerek ümmeti yeniden hak ettiği yere getirmeleri zarureti hasıl olmuştur.” denildi. 

“Bu olayların tesadüf olmadığını anlamalıyız”
İslam topraklarında yaşanan olayların ABD’de başlayan 11 Eylül saldırılarının bir devamı olduğunun çok açık olduğu belirtilen açıklamada, “İslam ümmetini etkisizleştirmeye yönelik yapılan bu saldırılar şuurlu ve duyarlı tüm Müslümanları gayrete getirmeli, daha duyarlı ve daha uyanık olmaları gerekmektedir. Bugün başta Suriye, Irak, Mısır, Libya ve benzeri İslam ülkelerinde yaşanan olayların tesadüf olmadığını İslam ümmeti olarak anlamalıyız.  Bizler Kur’an Nesli Platformu olarak 11 Eylül’ü Kur’an’a sahip çıkma günü ilan edişimizin ana sebebi de son derece tehlikeli gidişata dikkat çekmek, Müslümanların Kur’an etrafında birleşip yeniden dirilişini gerçekleştirmek içindir. Bugün her Müslüman için kitabına sahip çıkma görevi her zamankinden daha büyük ve daha elzemdir.” ifadeleri kullanıldı. 

“Kur’an’ı hayatımızın merkezine koymalıyız”
Kur’an’ı hayatlarımızın merkezine koymamız gerektiği belirtilen açıklamada, “Ümmet coğrafyasında yaşanan katliamların, oluk oluk akıtılan kanların, yıkılan evlerin, talan edilen malların, çiğnenen namusların ve bir bir işgal edilen beldelerin vebali duyarsız ve bu duruma sessiz kalarak müstekbirlerin işini kolaylaştıran ve iştahlarını kabartan herkesten sorulacağı unutulmamalıdır. Kur’an’ın evrensel mesajını, sönmeyen ve söndürülemeyen nurunu yeryüzünün her köşesine ulaştırmak Kur’an’a karşı asıl görev olarak telaki edilmeli, bu uğurda cehd ve gayret içerisinde bulunulmalıdır. Kur’an’ı hayatımızın merkezine koymalı, Kur’an kaynaklı bir hayatı yaşayarak Kur’an düşmanlarına en güzel cevabı vermeliyiz.” denildi.

“Tüm inananları ve İslami camiaları Kur’an etrafında birleşmeye davet”
Tüm inananları, tüm İslami camiaları Kur’an etrafında birleşerek kenetlenmeye davet edilen açıklamada, “İslam ümmeti içerisinde Kur’an’a ve ona inanlara yapılan bunca savaş ve saldırılara karşı yükselen sesler çok cılız kalıp Kur’an’a sahip çıkma adına yetersiz,  ona karşı sorumluluğumuzu yerine getirmekten çok uzaktır.  Geçmişi şan ve şerefle dolu olan, ümmetlerin en hayırlısı olarak övülen Muhammed a.s.’ın ümmeti için bu durum utanç vericidir. Kur’an adına yola çıkan ve bu konuda cehd ve gayret içerisinde bulunan İslami camiaların kendi aralarındaki ihtilaf ve tefrikayı Kur’an’ın rehberliğinde çözerek ümmet olmanın gereği olan vahdeti bir an önce gerçekleştirmelidirler. Bu başarılamadıkça bilinçsiz bir şekilde bilinçli düşmanlara yardım etmek anlamına geldiği bilinmelidir. Bu noktada Kur’an Nesli Platformu olarak tüm inananları, tüm İslami camiaları Kur’an etrafında birleşerek kenetlenmeye davet ediyoruz.” denildi. 

Ayrıca İslam ümmetinin selamet ve maslahatı için, akıtılan kanların durması ve yeniden ümmetin şahlanışı adına her türlü fedakârlığı ortaya koymaya hazır oldukları ifade edilen açıklamada, “Dün olduğu gibi bugün ve yarında Kur’an’ın hizmetinde olmaya devam edeceğimizi 11 Eylül’ü bahane ederek Kur’an’a saldıran İslam düşmanlarının bilmesini isteriz. Her zaman olduğu gibi bugünde Kur’an’a feda, ona hadim olmayı şeref bilen, onun tek ahkamı için binlerce canından geçen yiğitlerin olduğunu hatırlatıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada son olarak, “Bu vesileyle Kur’an’a her fırsatta saldıran, kin ve nefretlerini kusan tüm zalimleri Allah’ın lanetiyle lanetliyoruz. Kur’an ebediyen kalplerde ve dillerde ebedi kalıp sizler ebedi azaplara atılacağınızı hatırlatıyoruz.” diye çağrıda bulunuldu. (Veysi Rüzgar-İLKHA) 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir