• DOLAR 32.589
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2525.161
  • ...
Şanlıurfa Emniyetinden IŞİD açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, basında çıkan çıkan ‘Bağdadi'nin Sağ kolu Urfa'da tedavi edildi’ başlığı ile ‘Geçen ay Rakka'ya yapılan ABD bombardımanında sol bacağı kopan, IŞİD'in tepe isimlerinden Ahmet El H.'nin Türkiye'de tedavi edildiği belirlendi" haberleri ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada IŞİD sorumlusunun Şanlıurfa’daki hastanede tedavi edildiğinin asılsız olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, son dönemde Şanlıurfa’da IŞİD militanlarının olduğu, devlet eli ile hastanelerde tedavi edildiği yönünde, çeşitli basın ve yayın organlarında kaynağı belli olmayan ancak, tahmin edilen mesnetsiz haberlerin yapıldığı belirtilerek,  ”Amacı belli grupların ortaya attığı provakatif ve asılsız bu iddialar büyük bir sorumsuzluk örneği olup, ulusal güvenlik ve vatandaşın selameti konularının bu şekilde istismarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği açıktır.” denildi.

Ahmet El H. isimli şahsın Şanlıurfa’daki hastanelerde tedavi görmediği ifade edilen açıklamada daha sonra  “Hastanelerimize intikal eden tüm yaralı şahıslarla ilgili olarak gerekli çalışmalar gizlilik ve hassasiyet içerisinde yürütülmektedir. Bu gayri ciddi haberlerin belli bir kesim tarafından maksatlı olarak istihbarat birimleri ve güvenlik güçlerinin imajını zedelemek ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası platformlarda zor durumda bırakmak için yapılıyor.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir