• DOLAR 32.535
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2491.605
  • ...
Enerji Zirvesi Gaziantep'te başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP – Bu yıl 5’cisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı.  Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) yerli ve yabancı konuşmacılarında iştirak ettiği zirvede enerji sektörünün sıkıntıları ve çözüm önerileri ele alındı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Zirvede enerjinin insan yaşamındaki önemine dikkat çekti. Çıkar dünyasından, vicdan dünyasına geçilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Bir taraftan insanı merkeze alan bir yönetim anlayışı dünyada hak görülürken, diğer taraftan insanı yok sayan, insanın gözüne baktığı zaman petrolün doları, altını gören bir anlayışı da hep birlikte değiştirmek zorundayız.” dedi.

Şahin, “Bütün enlerin yaşandığı bir dünyadayız. En zengin ile en fakirin arasındaki farkın arttığı ve günlük 1 doların altında yaşayan milyonlarca insanın olduğu, 5 yaşına gelmeden temiz kaynak suyuna ulaşamayan birçok çocuğun öldüğü bir dünyadayız. Teknolojinin nimetlerinde istifade ederken çok ciddi bir şekilde insanların hırsının, aç gözlülüğünün sonucunda acının gözyaşının ve savaşın olduğu bir coğrafyadayız.”şeklinde konuştu.

5. Türkiye Enerji Zirvesi’nde, ekonomi politikalarını, sürdürülebilir enerji politikalarına bakıldığında zirvenin stratejik bir şehirde yapılmasının anlamlı olduğunu belirten Şahin, “İbn-i Haldun’un dediği gibi Coğrafya kaderdir.  Gaziantep’in de bu kaderin getirdiği dirençle, donanımla yoluna devam etmesi gerekir. En yakın örneğimiz bugün şehrimizin içerisinde savaşın kadınlarını, savaşın yetimlerini, savaşın yaşlılarına kucağımızı açtık, ekmeğimizi bölüştük,  enerjimizi bölüştük, suyumuzu bölüştük ve bu bakımdan da bütün hemşerilerime bu yaptıkları ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum." diyerek ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye sığınan Suriyelilere de değindi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir