• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
BEÜ,  2013-2014 eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesini yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Rektörlük Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bitlis ve ilçelerindeki ulusal ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Doğru, 2013-2014 eğitim öğretim yılı içindeki öğrenci sayılarını istatistiki bilgilerini anlatarak, lisans ve önlisans eğitimlerinde kontenjan ve kayıt yaptıran öğrenci oranlarını değerlendirdi.

Doğru, Lisan ve önlisans öğrenci kontenjanlarının toplam 3 bin 238 olduğunu, 2 bin 474 öğrencinin ÖSYS sonucu yerleştiğini bunlardan, 2 bin 26’sının kayıt yaptırarak yüzde %81,89 oranına ulaştığını söyledi.

Bitlis Eren Üniversitesi’nin 32 Devlet Üniversitesi ile birlikte aynı anda e-Devlet üzerinden kayıt yaptırdığını bu yöntemle 385 öğrencinin kaydını yaptırdığını ifade eden Doğru, şunları söyledi:

“Üniversitemizde geçen yıl 4 bin 715 öğrencimiz bulunuyordu. Bu yıl üniversitemizi tercih ederek, kayıt yapan 2 bin 295 öğrencimiz ile birlikte toplam 7 bin 10 öğrenciye ulaştı. Ayrıca ek yerleştirmelerle birlikte öğrenci doluluk oranımız yüzde 90’lara çıkmasını bekliyoruz.”

Doğru, Eren Holding ve Üniversite tarafından yürütülen inşaat çalışmalarını da değerlendirerek, çevre duvarının 7 bin metrelik bir istinat duvarı inşaatının yüzde 98’lik kısmının tamamlandığını dile getirdi.

Doğru, açıklamasının devamında,  “3 Bin 200 metrekare alana sahip olan enstitü binamızın inşaatının yüzde 51’lik kısmı tamamlandı. Yeraltına inşa edilen ve yaklaşık 12 bin metrekare alana yapılacak olan otopark inşaatı da devam ediyor. 2015 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Lojmanların yanı başında inşa edilecek ve 5 bin 700 metrekare alanı kapsayan hangar inşaatının da bu yılsonuna kadar bitirilmesini istiyoruz. Bu konuda ödeneğimizin hepsini kullanarak tamamlayacağız. Kampus giriş kapımızın da inşaatı devam ediyor. 240 metrekare alana sahip giriş kapısının da yüzde 50’lik kısmı tamamlandı. Kış gelmeden buranın da inşaatını bitireceğiz. Yemekhane ve kafeterya inşaatına da başlandı. Bunun da 2016 yılında tamamlanmasını bekliyoruz. 24 bin metrekare alanı kapsayacak olan meslek okulları ve Meslek Yüksek Okulları inşaatları da devam ediyor. Bunlarda 2016 yılında tamamlanacak.” İfadelerine yer verdi.

İhalesi devam eden işlerini de açıklayan Doğru, Çevre Güvenlik Kamera Sistemleri, Çevre düzenlemesi, Tatvan Meslek Yüksek Okulu yıkımı işinin ihale aşamasında olduğunu, Sergi Salonu, Tatvan Meslek Yüksek Okulu yapım İşi ve İlçe Meslek Yüksek Okulların çevre düzenleme işlerinin de proje aşamasında olduğunu söyledi.

 “İlk defa bir üniversite yurtdışında sergi açtı”

Bitlis Eren Üniversite’sinin Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, kendi imkanları ile yurt dışında sergi açtığını ifade eden Doğru, “Ahlat’taki kazılarda elde edilen bulgular oluşturulan atölyede ürünlere dönüştürüldü. Bu ürünler Avusturya’nın başkenti Viyana’da sergilendi. Schönbrunn Sarayında 25-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen sergide yurt içinden ve değişik ülkelerden ziyaretçileri ağırladık. Ayrıca sergi çerçevesinde düzenlenen panelde Ahlat’ın Dünü ve Bugününü anlattık. Viyana'da Üniversitemiz ile Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Müdürü ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Sabine Ladstatter arasında birçok ikili anlaşma imzalandı.” İfadelerini kullandı.

“2 Sempozyum Düzenlenecek”

Bitlis Eren Üniversitesi açısından önemli 2 sempozyum düzenleneceğine de değinen Rektör Doğru, 22-24 Eylül tarihleri arasında Uluslar arası Ahlat-Avrasya Sempozyumu ile 13-15 Ekim tarihleri arasında Türk Tarih Kurumunun da desteklediği Uluslar arası Birinci Dünya Savaşının 100’ncü Yılı Sempozyumu düzenleyeceklerini belirtti.

Doğru sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemiz olarak bu yıl 2 önemli sempozyuma ev sahipliği yapacak. Bunlardan ilki bu yıl 3.’üncüsü gerçekleştirilecek 22-24 Eylül tarihleri arasındaki Uluslar arası Ahlat-Avrasya Sempozyumu olacak. Yurt içinden ve yurt dışından bilim adamlarının katılacağı sempozyumu gerçekleştireceğiz. 13-15 Ekim tarihleri arasında da Türk Dil Kurumunun destek verdiği Uluslar arası Birinci Dünya Savaşının 100’ncü Yılı Sempozyumunu gerçekleştireceğiz. Bunu çok önemsiyoruz.”

Doğru, son olarak elektrik, içme suyu, kanalizasyon, yurt, barınma sorunu, aydınlatma sorunu ve üniversite kavşak sorunu başta olmak üzere birçok sorun yaşadıklarını ifade ederek, İlin kalkınması için üniversitenin var olan bu sorunların yetkili olan kurumlar tarafından çözülmesi gerektiğini söyledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir