• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Biten TOKİ konutlarının teslim edilmemesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İçmeler Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapılan 612 konutun bitmesine rağmen, hak sahiplerine teslim edilmediğini savunan hak sahipleri duruma tepkili.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İçmeler Mahallesi Muhtarı Felemez Aytar, “Bingöl İçmeler Mahallemizde 3. Etap olarak 612 konut yapıldı. Şuan itibarıyla konutlar bitmiş durumda. Buna rağmen hak sahiplerine teslim edilmiyor. Hak sahibi birçok vatandaş, ‘Bu aylarda teslim edilecek’ diye kendisini ona göre ayarlamış ve onun için mağdur durumdalar. Hergün hak sahipleri beni arıyor. Konutlar bitmiş niye teslim edilmiyor? diye sitemde bulunuyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Yüklenici firma, 612 konutun yapım işlerinin bittiğini söylüyor”
TOKİ konutlarını yapan yüklenici firmayla konuştuklarını ifade eden Muhtar Aytar, “612 konutum yapım işlerinin bittiğini söylediler. Ayrıca yüklenici firma, sadece TOKİ ile aralarında yazışma işlemlerinin dışında herhangi bir sorunun kalmadığını ve TOKİ konutlarının bayramdan önce teslim edileceğini belirtiler.”diye belirtti. Aytar, konutlar ile ilgili belediye ile konuştuklarını belirterek,  “Onlar açısından da her hangi bir sorunun olmadığını bana söylediler.”dedi.

“Konutlar teslim edilirse barınma sorununda rahatlama olur”
Bingöl ilinde bir barınma sıkıntısının yaşandığını belirten Muhtar Aytar,  “Mahallemizde yapılan TOKİ konutlarının hak sahiplerine teslim edilmesi durumda Bingöl’de yaşanan barınma sorununda biraz da olsa rahatlama olacağını düşünüyorum. Bingöl Üniversitesine gelecek olan öğrencilerle birlikte barınma sorunun daha fazla olacağını belirtiyor.”şeklinde konuştu.

“Vatandaşın mağdur olmaması için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz”
TOKİ genel merkeziyle görüştüklerini ifade eden Aytar, “Toki yetkilileri, ‘Yılsonunda teslim edeceğiz’ diyorlar. Bu durumda çok sıkıntılı olur. Şimdi tam da okul dönemi, eğer konutlar teslim edilmezse sorunlar yaşanır. Yakıt konusunda yine sıkıntılar yaşanır. Vatandaşın mağdur olmaması için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz.” diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir