• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
40 personele hasat öncesi ilaçlama eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Ziraat Odası ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Ziraat Odası bünyesinde hizmete başlayan GAP TEYAP İl Koordinatörlüğü eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet Veysel Coşandal dün verdiği ilk eğitimde pamuk tarımında ‘Refolyalt’ (kimyasal ilaç) kullanımı konusunda ziraat mühendisi ve teknikerlerinden oluşan 40 personele bilgi verdi.

40 personele hasat öncesi ilaçlama eğitimi verildi

Şanlıurfa Ziraat Odası ile imzalanan protokolün gereği olarak çiftçi ve teknik personele eğitimlerini sürdürdüklerini söyleyen Coşandal, dört bölümde yapacakları eğitimlerin hayati önem taşıdığını belirterek  “Bilindiği gibi pamuğun elle toplanması konusunda büyük işçilik maliyetleri ortaya çıkıyor. Bunun önlemek için geliştirilen makineli pamuk hasadı için öncesinde ürüne serpilen defolyat dediğimiz kimyasal ilacın nasıl kullanılacağı yönünde bilgi verildi. Ürünün daha kaliteli ve temiz olması için yapılan bu eğitimler sayesinde pamuk tarımında önemli gelişmeler hedefliyoruz. Bu günde 40 teknik personele defolyalt kullanımı ile ilgili eğitim verildi.” diye konuştu.

Fıstık birliği kurulma aşamasında

GAP TEYAP’ın fıstık birliğini kurma çalışmalarının da sonuna yaklaşıldığını bilgisini veren Coşandal, ‘Şanlıurfa Ziraat Odası’nın yanında Şanlıurfa Valiliği, GAP İdaresi Ticaret Odası Ticaret Borsası Fıstık üretici birliğinin kurulması ile ilgili faaliyetlerimiz devam ediyor. ‘ dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir