• DOLAR 32.561
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2427.305
  • ...
"Gıda sahası gıda mühendislerine emanet edilmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, gıda mühendislerinin yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili açıklama yaparak, gıda sahasının gıda mühendislerine emanet edilmesi gerektiğini ifade etti.

Şu anda sürdürülmekte olan gıda politikalarıyla, yıllar önce mühendisliğin doğmasına sebep olan gıda politikalarının birbiriyle zıtlaşmakta olduğunun belirtildiği açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki gıda mühendislerinin sayısının az olduğuna değinildi.

Açıklamada, “Kamuya ciddi oranda gıda mühendisi gerekmektedir. Gıda sahası gıda mühendislerine emanet edilmelidir. 2014 yılında gıda mühendisi yetiştiren bölüm sayısı 94’ü, yıllık mezun kapasite sayısı ise 4 bin 500’ü bulmuştur. Buna karşılık sadece Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesindeki gıda mühendislerinin istihdam oranı yüzde 3 civarındadır. Bu, zıtlığın en basit göstergesidir. Bu zıtlık, beraberinde gıda mühendislerini yok sayan ve istihdam açısından da minimize eden bir konuma getirmiştir. Gıda Mühendislerinin özel sektörde yaşadığı bu sıkıntılar aynı zamanda tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmada çektiği sıkıntılarla eş değerdedir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir