• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
Gaziantep'te okul kantinleri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Zabıta ekipleri, okulların kantinlerini denetimden geçirdi. Ekipler ürünlerin son kullanma tarihlerinden fiyat etiketlerine, iş yeri ruhsatından hijyenik koşullara, çalışan personelin kıyafetlerinden sağlık muayene kartlarına kadar birçok incelemede bulundu.

Zabıta Müdürlüğü Denetleme Ekibi tarafından sürdürülen çalışmalarda, vatandaşların, sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almalarının sağlanması amaçlanıyor.

Denetimlerde, kantinlerde öğretmen ve öğrencilerin tüketimine sunulan gıdaların, insan sağlığını tehdit etmeyecek şartlarda satılıp satılmadığına, özellikle hijyen kurallarına uyulup uyulmadığına, gıdaların hazırlandığı çalışma tezgahlarının mermer, paslanmaz çelik veya benzeri malzemeden yapılmış olmasına, tüm gıda ürünlerinde son kullanma tarihlerinin geçmemiş ve orijinal ambalajlarının bozulmamış olmasına dikkat edildi.

Denetimlerde ayrıca; okul kantini açabilmek ve çalıştırabilmek için temin edilmesi gereken resmi belgeler de kontrol edildi. Yapılan denetimler sırasında kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgi veren zabıta ekipleri, denetimlerin öğrencilerin sağlığını korumak maksadıyla yapıldığını belirtti.

Denetimler sırasında, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan zabıta ekipleri kantin işletmecilerine önlük ve bone hediye etti. Denetimlerin kendileri için de olumlu olduğunu belirten kantin işletmecilerinden Nihat Kaya, “Yapılan denetimleri yerinde ve zamanında buluyoruz. 3 aylık bir tatil süreci sonunda kantinlerimizin çalışmadığı için içerde eskimiş, tarihi geçmiş ürünlerin olabilme ihtimalinden dolayı bu tür uygulamalar çocuklarımız için sağlıklı ve faydalı bir uygulamadır.” dedi.

Çocuklarını okula getiren veliler ise, denetimleri yerinde ve zamanında bulduklarını ifade ederek, “Çocuklarımızın sağılığı açısından bu tür denetimlerin yapılması çok doğru bir karar. Kantinlerin temiz ve hijyenik olması biz veliler için çok önemli. Çünkü bir mikrop çocuğumuzun sağlığı açısından önemli sorunlar çıkartabilir. Bu tür denetimlerin sık sık yapılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştular. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir