• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Filistin heyeti Memur-Sen'i ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Bir dizi temasta bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu Memur-Sen Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Yapılan ziyarette Gazze yaşanan son gelişmeler hakkında fikir alış verişi yapıldı, Gazze’nin yeniden inşası için yol haritası çizildi.

“Zafere ulaşmamız çok yakın”
TAİM Yönetim Kurulu Başkanı Münir Said, Gazze’de yaşanan katliamlar hakkında Gündoğdu’yu bilgilendirdi. Türkiye’nin son yıllarda dünya kamuoyunda yükselen bir değer olduğunu da belirten Said, İslam aleminin en büyük davalarından birisinin Filistin olduğunu vurguladı. Türkiye’nin Filistin konusundaki tutumunu ve katkılarının tüm İslam alemine örnek olduğunun altını çizdi. Said, Siyonist devlet İsrail’in Amerika ve diğer ülkelerden aldığı destekle Gazze’yi yerle bir ettiği belirterek, “Kullanılan ağır silahlar onların ne kadar korkak olduğunu ortaya koydu. Bu saldırılarda bizim sabrımız ve direnişimiz zaferin göstergesi oldu. Zafere ulaşmamız çok yakın” diye konuştu. 

Said, İsrail’in Mescid-i Aksa’nın altında yaptığı kazı çalışmaları ile kutsal mekanı yok etmek istediğini, bu yıkımı engellemek için Gazzeli öğrencilerin Aksa’yı boş bırakmadığını, İsrail’in öğrencilerin kutsal mekana girmesini yasakladığını bildirdi.


“Filistin bizim davamız”
TAİM heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendika olarak dünya Müslümanlarının yanında olmayı bir görev bildiklerini söyledi. Gündoğdu, “Biz Filistin davasını önemsiyoruz demek çok hafif kalır. Bu davayı önemsememek asla söz konusu olamaz. Siyonist devletin saldırıya başladığı günden en sert tepkiyi gösteriyoruz. Mescid-i Aksa’nın altının oyulmasını engellemek, yıkılan binaları ve kırılan gönülleri onarmak için Memur-Sen olarak kafa yoruyoruz. Bu kapsamda Gazze için yardım kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında Gazze’de Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan adını taşıyan okul ve bir de ‘şifa hastanesi’ yapmayı planlıyoruz” dedi.


Gazze’nin ve diğer İslam ülkelerinin barışa ve refaha kavuşmasını önemsediklerini dile getiren Gündoğdu, Gazze’de Mehmet Akif İnan Okulu’nun temel atma törenine katılmak ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

Ziyarette Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcı Mehmet Emin Esen, Dış İlişkiler Danışmanı Osman Timurtaş, TAİM Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Güvenç, Beytul Makdis Gönüllüleri Derneği Müdürü Tahsin Mutevelliy, Uluslar arası Filistin Destek Komisyonu Koordinatörü Abdulaziz Hasan Şedil de hazır bulundu. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir