• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Batman'da bilişim suçlarına özel bir savcı görevlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’a yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle makam odasında tanışmak amacıyla bir araya geldi.

Cumhuriyet Başsavcısı Tüten, burada gazetecilere yaptığı konuşmada Batman’ı umduğundan daha iyi bulduğunu belirterek, Batman’ın çoğu illere göre daha fazla gelişme kaydettiğini söyledi.

“Savcı sıkıntısı yaşıyoruz”

Mahkeme ve duruşmalara çıkacak savcı sayısının azlığından dolayı sıkıntı çektiklerini ifade eden Tüten, “Adliye olarak savcı sayılarının azlığı yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle mahkemelere ve duruşmalara çıkacak savcı bulmakta zorlanıyoruz. Çünkü o kadar adliyede işler yoğundur ki, bu sefer sayısal olarak sıkıntı yaşıyoruz. Beklentimiz işlerimizi daha fazla ve hızlı görebilmek için bir an önce savcı sayımızda artış yaşanmasıdır.” dedi.

“Uyuşturucu suçlarında müthiş bir artış var”

Kentte son zamanlarda yaşanan uyuşturucu artışı ile ilgili sorulan soru üzerine Tüten, Batman’da uyuşturucu suçlarında müthiş bir artışın yaşandığına dikkat çekti. Tüten, bunun azaltılması için güvenlik kuvvetlerinin uyuşturucu tüccarlarına göz açtırmaması gerektiğini kaydetti.

Tüten, uyuşturucu ve hırsızlık olaylarının azaltılması için de başka farklı yollara gideceklerini vurgulayan Tüten, “Hatay’da, Elazığ’da 3 yıl kadar terör olayları ve uyuşturucu suçlarına da baktım. O anlamda torbacılara yönelik yaptığımız bir uygulama vardı, uygulamayı söylemek istemiyorum ama burada da o uygulamayı yapmayı düşünüyorum.” İfadelerine yer verdi.

“Paralel yapı varsa gereğini yaparız”

Bir gazetecinin, “Batman’da paralel yapı var mı?” sorusuna ise Tüten, şu cevabı verdi: “İstihbarat birimleriyle görüşme yapmadık. Batman’da uzantısı var mıdır, yok mudur ona bir şey diyemem. Ama varsa ve suç işlemişse gereği neyse hiç çekinmeden onu yaparız.”

“Bilişim suçlarında bayağı bir artış var”

Bilişim suçlarında ise çok fazla artışın yaşandığı Batman’da Tüten, bilişim suçlarıyla ilgili savcı eksiğine rağmen bir savcıyı görevlendirdiğini söyledi.

Kentte çok fazla bilişim suçlarında artışın yaşandığının altını çizen Tüten, “Hakim ve savcı olarak gidip internet kafelerde keşif yapmamız mümkün değil. Bu emniyetin işidir. Yasal olarak adam iş açmış ama suç işletiyorsa bize yansıyan suç yönüne bakmaktır. Biz suçu neyse çekinmeden gereğini yaparız. Bilişim suçlarıyla ilgili bu kadar savcı eksiğine rağmen bir savcı arkadaşımızı görevlendirdik. Bilişim suçlarında bayağı bir artış var, onu gördüm. Farklı bir savcı arkadaşımız o konuya eğilecek. Çünkü bilişim suçlarında çok büyük mağduriyetler var. Batman’da da bu yoğun öyle gözüküyor. İnşallah aşılır diye düşünüyorum. Özellikle bu bilişim suçlarında bir handikap var. Bu Facebook ve Twitter şirketleri genelde yurtdışı bağlantılı olduğu için oradaki soruşturmalar çok uzun sürüyor. Bir yazışmada bir yıl sonra cevap geliyor. Öyle olunca da sürekli uzuyor ve vatandaşın mağduriyeti de uzuyor. Emniyet ve jandarma birimlerinin, muhtarlıkların bu konuda vatandaşı sürekli uyarması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Yasadışı ve ruhsatsız açılan internet kafelerinin de ilgili yetkililerin, bu kafeleri derhal kapatmaları gerektiğini aktardı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir