• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
Kaldırımlar otoparka dönüştü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan Mardin, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Özelikle yoğunluğun yaşandığı ve yukarı Mardin diye tabir edilen Artuklu ilçesi 1. Caddede turistlerin ve yayaların daha rahat ve güvenli yürüyebilmeleri için geniş yapılan kaldırımlar otopark olarak kullanılıyor. Kaldırımlarına çıkartarak park eden sürücüler yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Küçük kız ezilme tehlikesi geçirdi

Kaldırımda kızıyla birlikte yürürken bir aracın üzerlerine doğru geldiğini ve kızının ezilme tehlikesi geçirdiğini belirten Ahmet Mert, bunun üzerine trafik polisini olay yerine çağırdığını söyledi.

“Polis görevini yapmadı”

Ahmet Mert sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızım adeta şok geçirdi, bir yandan kızımı sakinleşmeye çalıştım, diğer yandan 155’i aradım. Kısa bir süre sonra olay yerine polis geldi, ama görevini yapmadı. Hiçbir işlem yapmadan beni olay yerinden uzaklaştırdı. Durumu Vali Beye ve Kaymakama dahi iletmeme izin vermedi.”

“Çok korktum”

Ezilme tehlikesi geçiren Emine Mert ise kaldırımda yürürken bir aracın aniden üzerlerine doğru geldiğini ve çok korktuğunu söyledi.

Araçlar kaldırımda, yayalar caddede

“Kaldırımlar otoparka dönünce caddeden yürümek zorunda kalıyoruz.” diyerek araç sürücülerine tepki gösteren yayalar, “Birçok araç sürücüsü yayaları hiçe sayarak araçlarını kaldırımda park ediyor. Bu yüzden bizlerde kaldırım yerine caddeden yürümek zorunda kalıyoruz. Kaldırıma park eden araç sürücülerine ceza verilmesini istiyoruz.” dediler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir