• DOLAR 32.584
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2526.988
  • ...
Elazığ`ın İlk Hacı Kafilesi Yola Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Kutsal topraklara giden ilk hacı kafilesi Elazığ Havaalanından 01.00`da yola çıktı. Elazığ ve ilçelerinden hacca gitmek için başvuran hacılardan yüzlercesi saat 22.00`den itibaren havaalanına gelmeye başladı. Havaalanında ilahilerle karşılanan hacı adaylarının heyecanları yüzlerinden okunuyordu.

Yakınlarıyla gelen hacı adayları sevinç ve hüznü bir arada yaşadılar. Yakınlarından ayrılacaklarının verdiği acıyla üzülen hacı adayları yıllardır özlemini duydukları kutsal yerlere gideceklerinin verdiği mutluluğu da yaşadılar.

Genç Yaşta hacca gidecek olan Bayram Bahçeci duygularını şöyle ifade etti: "Duygularımı anlatmam kelimelere sığmaz, zaten cenabı Allahtan niyazım bütün Müslümanlara bütün kardeşlerimize bu duyguyu yaşatmasını. İlk kafilede olmamızın ayrı bir önemi var. Çok istiyordum ilk kafilede gitmeyi, cenabı Allah nasip eyledi bütün Müslüman kardeşlerime de nasip eder inşallah.``

Aynı kafilede olan İbrahim Okuyucu ise şunları söyledi: "Bunu hiçbir kelimeyle ifade etmenin imkanı yok. Bir tarafınız buruk, belki acı. Bir tarafta ailenizi bırakıyorsunuz, ama özlenen mekana en güzel mekana Resulullah`a (sav) varmak onun makamına gidiyorsunuz. Kabeye gideceğiz. Elhamdulillah inanmışız iman etmişiz, nasip oldu bize. inşallah herkese, her gence nasip olur. İman ateşi hiçbir zaman içimizde sönmez inşallah."
Ebu Bekir Alkan - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir