• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
2014 MEB Öğretmen Atamaları Kontenjanlarıları Açıklanıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen olmak isteyen adaylar için kontenjanı açıklayacağını dün duyurmuştu. 2014-2015 eğitim öğretim yılı MEB Öğretmen Kontenjanları için binlerce aday dün geceden beri internetin başında, kontenjanların bir an önce açıklanmasını bekliyor.

Dün öğlen saatlerinde toplanan milletvekillerinin oylarıyla torba yasa meclisten geçmişti. Torba yasa içinde, 35 bin öğretmenin 31 Aralık 2014’e kadar atamalarının tamamlanması yazıyor. Yasa onaylandıktan sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı “Bu gece öğretmen kontenjanları açıklanacak” dedi. Bunun üzerine heyecanla bekleyen öğretmen adayları dün geceden itibaren bilgisayar başında oturdular.

MEB Öğretmen Kontenjanları Nereden açıklanacak?

Kontenjan listesi www.meb.gov.tr`den açıklanacak.
35 bin kişilik öğretmen atamalarında, kendi branşlarından kaç kişilik atama yapılacağını öğrenmek, öğretmen adayları için kritik bir bilgi.

Örnek vermek gerekirse, bir Fen Bilimleri öğretmeni, branş sınavında aldığı puanla 1200. Sıradaysa, MEB’in açıklayacağı 35 bin kişilik öğretmen atamalarında 1190’ı Fen Bilimleri öğretmeniyse 1200. Sıradaki öğretmen atanamayacaktır.

MEB Öğretmen Kontenjanları ne zaman açıklanacak?
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen atama kontenjanlarını henüz açıklamadı. Dün gece açıklanacağı söylenen kontenjanlar henüz açıklanmadı. Bugün öğle saatlerinde açıklanması bekleniyor. Öğretmen kontenjanları açıklandığı andan itibaren sitemizde yer alacaktır.

Öğretmen adaylarının isyanı Twitter’da öğretmen adayları, “Dün gece açıklayacağız” deyip de listeyi açıklamayan MEB’e isyan etti. İşte o tweet’lerden birkaçı:

-Soran olursa 40 bin öğretmen atanacaktı kontenjan açamadım dersin nolcek MEB?

-binlerce öğretmen sizin kontenjan haberinizi bekliyor...ne kadar duyarsız olmuşsunuz bize karşı...

-Kontenjan ve klavuzu bekliyoruz yoksa okullar açıldıktan sonra öğretmen atamasinin yapıldığı bir yıl olarak akılda kalacak

-Öğretmen adayları bütün geceyi kontenjan ve kılavuz yayınlanacağı ümidiyle bilgisayar başında geçirdi. Bize yalan söylendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir