• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
"Van sağlıkta çok iyi yol kat etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi çalışmaları kapsamında Van’a gelen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ve beraberindeki heyet ile birlikte Van’da ki bütün hastaneleri ziyaret ederek bilgiler aldı.

Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi çalışmaları il değerlendirme çalışmaları kapsamında Van’a gelen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Van’ın sağlık anlamında çok iyi yol kat ettiğini ve her geçen gün biraz daha ilerlediğini söyledi.

Van’daki TSM ve ASM merkezlerinin yanı sıra Van Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezi ve Özel Lokman Hekim Hastanesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Seçil Özkan ve beraberindeki heyet, yıl içerisinde annelerin yaptığı doğum sayısı ve hastanelerde ölen çocuk sayıları hakkında bilgiler aldı.

“Anne ve bebek ölümlerinde oldukça başarı elde ettik”

Van’da bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Özkan, “Anne ve bebek ölümlerinde oldukça başarı elde ettik. Sizin de çabalarınızla her geçen gün düşmeler yaşıyoruz. Ama bununla oturmayacağız. Daha iyi yerlere gelmek için ve hatta duraksamasını bile engellemek için yeni bir çalışma başlattık. Tek tek bütün illerimizi analiz ediyoruz ve illere göre özel stratejiler üretmeye çalışıyoruz. İşte bu stratejilerle beraber karar verelim diye buraya geldik. TSM, ASM ve diğer hastanelerimizi gezdik ve paylaşımlarda bulunduk. Neler yapabiliriz bunları konuştuk. Ankara’dan oldukça güçlü bir ekiple geldik. Birçok ilişkili kuram ile birlikte buraya geldik.” dedi.

“Van, sağlıkta her geçen gün biraz daha ilerliyor”

Sağlıkta çok yol aldıklarını belirten Özkan, “Sağlıkta daha iyi yerlere geleceğiz. Sağlık ekipleri çok güçlü bir ekiptir. Çalışkan ve eğitimli bir ekiptir ve istediği zaman işini, amacını gayet güzel bölüşür. Bu konuda hiçbir kaygım ve endişem yok. Bu nedenle birçok konuda Avrupa’da örnek gösterildiğimiz konular dışında diğer konularda da daha iyi yerlere geleceğimize eminim. Van sağlıkta çok iyi, her geçen gün biraz daha ilerliyor. Buradan bütün yöneticilere de teşekkür ediyorum. Sağlık bir bütündür. Üniversitesiyle, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile, Devlet Hastanesi ve birimci basamağıyla hep beraber el ele vererek bir yerlere geleceğimiz konusunda hiç endişemiz yok.” şeklinde konuştu.

Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi çalışmaları il değerlendirme çalışmaları kapsamında Van’a gelen Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan’a Başkan Danışmanı Dr. Hülya Şirin Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı Dr. Sema Sanisoğlu, Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanı Dr. Sema Özbaş, Aile Hekimliği Uygulama Daire Başkanı Dr. Adem Kucur, Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı; Dr. Başak Tezel, Tıb. Tek. Şirin Aydın,  Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı Dr. Aysun Kabasakal’da eşlik etti.

Anne ve bebek ölümlerinin önlenmesi çalışmaları için Van’a gelen heyete Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ve Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren’de eşlik etti. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir