• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Servis şoförleri bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Şoförler Otomobilciler Odası, Van Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 15 Eylül’de açılacak okul öncesi servis şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilgilendirme toplantısında okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin ulaşımını sağlayan okul taşıtları sürücülerine, trafik kurallarına uymaları, çocukların güvenliği, uyulması gereken kurallar ve buna benzer konular hakkında bilgi verildi.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Van Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser İbrahim Sever, Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Öner Yiğit, Milli Eğitim Müdürlüğü Taşıma Şefi Servet Sürmeli ve şoförler katıldı.

300 servis şoförünün katıldığı toplantıda Van Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser İbrahim Sever, trafik kuralları ve özellikle öğrenci taşıyan servis araçlarının uyması gerekenler konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Sever, bütün servis şoförlerinin diğer şoförlere nazaran çok daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

“Amacımız ihlal olsun buna ceza yazalım değil”
Sever okulların 15 Eylül tarihi itibariyle açılacağını belirterek, “Okulların açılmasıyla birlikte gerek bizim Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü olsun, gerek Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından olsun, Şoförler Odası tarafından olsun bir çalışma var. Bununla ilgili bilgilendirme amacıyla yani sene içinde yapacağımız çalışmalara yönelik neler istiyoruz, bizim buradaki amacımız ihlal olsun biz buna ceza yazalım değil,  öncelikli amacımız ne yapılabilir, çocukların okullarıyla ilgili güvenliği açısından neler yapabiliriz, nerelere dikkat edilmesi gerekiyor amacımız budur.” ifadelerini kullandı.


 

“Sorun ve sıkıntılarımız çok”
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul ise, toplantının önemine değinerek, “Servis şoförlerimizin hem bilgilerini tazelemek, kurallar hakkında bilgi vermek hem de onların sorunlarını gerek belediye yetkilisi, gerek milli eğitim müdürlüğü yetkilisinin dinlemesini ve sorunlarını yerinde çözmesini istedik. Bundan dolayı bu toplantının şoförlerimiz için çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Tabi bizim sorun ve sıkıntılarımız çok. Bunların çözülmesi için ne yapabiliriz bununla uğraşıyoruz. Sorunlarımızın çözümü için hep birlikte çalışacağız.” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde sona erdi.  (Hacı Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir