• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
Gaziantepli bayanlara `Sıla-i Rahim` semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut Der) Kadın Kolları Komisyonu, “Sıla-i Rahim” konulu bir seminer düzenledi. Dernek binasında düzenlenen seminere konuşmacı olarak Ayfer Bozkurt katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerde konuşan Bozkurt, Sıla-ı Rahim akrabalık bağının devam ettirilmesi konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Resulullah’ın, “Rızkının artırılmasını ve ömrünün bereketlenmesini isteyen akrabalarına iyilikte bulunsun.” Hadisini hatırlatarak başlayan, Bozkurt, “Sıla: kavuşmak, ulaşmak demektir. Rahim: Kelime olarak rahmetten gelir. Acımak, şefkat duymak manalarına gelir. Allah-u Teâlâ Kur’an’da; akraba ilişkilerine çok önem vermiştir. Biz Müslümanlara akrabalık ilişkilerimizi sağlam tutmamızı emretmiş ve akrabalık ilişkilerimizi kesmemizi şiddetle yasaklamıştır. Resulullah (sav) da, akrabalık ilişkilerine çok önem vermiştir. Resulullah (sav) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Rızkının artırılmasını ve ömrünün bereketlenmesini isteyen akrabalarına iyilikte bulunsun.” Yine başka bir hadiste; “Âdemoğlunun amelleri her Perşembe ve Cuma geceleri arz edilir. Akraba bağlarını koparanların amelleri kabul olmaz.” şeklinde konuştu.

Sıla-ı Rahimin ihmale gelmez bir vazife olduğunu belirten Bozkurt, konuşmasına devamla, “Sıla-ı Rahim öncelikle akrabaya talep edilmişse de komşulara, arkadaşlara, meslek arkadaşlarına, din kardeşlerine ve birbirlerini tanıyanlara vazifedir. Bu vazife ihmale gelmeyen bir vazifedir. Bağların kuvvetli tutulması ve ziyaretleşmenin devam etmesi Müslümanların üzerinde önemle durması gereken davranışlardır. Bu davranışlar güzel ve övülmüş davranışlardır. Allah’ın bu emrine riayet etmezsek ve toplumda bunu yaymazsak toplum yine eski cahiliye dönemi gibi bir döneme döner. Basit sebeplerden dolayı din kardeşlerimizle, akrabalarımızla ilişkilerimizi kesip kus kalmamamız gerekir. Daima insanları af etme yolunu seçmemiz lazım ki, topluma örnek olabilelim.” diyerek akrabalık bağlarını sağlamlaştırılması gerektiğini vurguladı.

İslam coğrafyalarında yaşanan zulümlere de değinen Bozkurt son olarak, “Asıl affedilemeyecek şey, zalimin din kardeşlerimize yaptığı zülüm ve katliamlardır. Bizler bugün, Filistin’de, Mısır’da, Suriye’de, Kürdistan’da ve daha sayamadığımız birçok yerde yapılan zulmü asla unutmamalıyız ve yüreğimizden silmemeliyiz. Yapılan bunca zulmü affetmeyelim ki, bir daha tekrarlanmasın. Bizler birlik olmalıyız. Beraber olmalıyız, birbirimizin sıkıntısını gidermeliyiz ve birbirimizin neşesini paylaşmalıyız ki, başarılı olalım. Birlik ve beraberlik içerisinde olup zalimlere fırsat vermemeliyiz.” dedi.    (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir