• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...
Umut Der Suriyeli ailelere yardımlarını sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut Der) Suriyeli sığınmacı ailelere yardımlarına ara vermeden devam ediyor. Aylık yardımlarının yanı sıra Suriyeli sığınmacı ailelere yardımlarını ara vermeden sürdüren Umut Der, her ay yaklaşık 200 Suriyeli sığınmacı ailenin yüzünü güldürüyor.

İlk günden bu yana Suriyeli sığınmacılara yardım ettiklerini belirten Gaziantep Umut Der Başkanı Ahmet Kurt, daha önce de aynı ailelere, ihtiyaçları doğrultusunda giyim ve gıda yardımında bulunduklarını ifade ederek, bu ailelere aylık yardım faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Her ay düzenli olarak Suriyeli sığınmacılara yardım ettiklerini belirten Kurt, “Şehrimizde her ne kadar Suriyeli kardeşlerimize karşı tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı ise de, bizler Gaziantep Umut Der olarak şehrimize sığınan Suriyeli kardeşlerimize geldikleri gibi anında bir nebze de olsa dertlerine derman, onlara bir umut olmak için yardım elimizi uzatarak, düzenli olarak onların ihtiyaçlarını karşılamaya  çalışıyoruz. Bize sığınmış bu insanları dışlamak veya onlara yardım eli uzatmamak olmazdı. Sonuç itibariyle bu kardeşlerimiz ülkelerinde yaşanan savaştan kaçıp bizlere sığınmışlar.”diyerek her zaman Suriyeli sığınmacıların yanında olacaklarını belirtti.

Hayırseverlerin verdikleri yardımları ile Suriyeli mağdur, muhtaç ailelere yardım ellerini uzattıklarını belirten Kurt, “Suriyeli kardeşlerimize hayırseverlerin verdikleri yardımlar ile onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Bu bizim asli olan görevimizdir. Fakat yetkililer her ay bu kadar Suriyeli sığınmacı aileye yardım ettiğimiz halde hiçbir şekilde yardımlarımızı merak edipte bizimle irtibata geçmediler. Bu insanlara sadece kapılarımızı açmakla iş bitmiyor. Derneğimize gelen aileler kamplara gitmek istemediklerini belirtiyorlar. Fakat her ne kadar yetkililer duyarsız kalsa da bizler Umut Der olarak onların sevinci ve yüzlerindeki tebessüm olmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir