• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Çocukları Kaçırılan Aileler Ankara`ya Hareket Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocukları çeşitli tarihlerde PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı için Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan aileler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi parti yetkilileri ve çeşitli STK’larla görüşmek amacıyla Ankara’ya hareket etti.

19 Mayıs tarihinde eylemlerine başlayan aileler, seslerini duyurabilmek ve devlet yetkililerinden yardım talep etmek için eylemlerini Ankara’da devam ettireceklerini belirttiler. Karayolunu kullanarak iki kafile şeklinde yolculuğa başlayan aileler, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde seslerini duyurmaya çalışacak.

“Eylemimize Ankara’da devam edeceğiz”
PKK’nin kaçırdığı oğlu Recep için 3 ay önce oturma eylemine başlayan baba Ramazan Ayazoğlu, Ankara’ya yapacakları yolculukla ilgili, “Diyarbakır Dağkapı Meydanı’nda eylem yapıyorduk. Bugün Ankara’ya gidiyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakanla görüşeceğiz. İnşallah çocuklarımızı almaya çalışacağız. Kaç gün kalacağımız belli değil. Eylemimize orada devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Küçük Damla: Cumhurbaşkanından ağabeyimi isteyeceğim
Uzun süredir Diyarbakır’da oturma eylemi yapan annesine destek olmak için Ankara’ya gideceğini söyleyen Damla Taşçı ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ağabeyini isteyeceğini aktardı.

Küçük Damla, “Kars’tan annemin yanına ağabeyimi almaya geldim.  Bütün ailelerin çocuklarının gelmesini istiyorum. Ağabeyimi çok özledim. Bugün Ankara’ya Cumhurbaşkanının yanına gideceğiz. Onun yanında ağabeyimi isteyeceğim. İnşallah hayırlı bir haber ile geliriz.” dedi.

Oturma eylemi yapan aileler, 23 Haziran’da Ankara’ya yaptıkları ilk yolculukta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve çeşitli devlet yetkilileriyle görüşmüş, çocuklarının getirilmesi için yardım taleplerinde bulunmuştu.

(Hamza Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir