• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Adana`daki MİT Tırları Davasında Yeni Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen ve gizlilik kararı bulunan duruşmaya, MİT`e ait tırların durdurulmasına yönelik "casusluk" soruşturması kapsamında haklarında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz askeri personeller Ö.K, H.G, G.M, H.K, B.K, H.Ö, E.T, H.İ.K, A.Y, M.Ö, C.K, H.Ü. ve S.Y. katıldı.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık`ın da aralarında bulunduğu sanık avukatlarının taleplerinin değerlendirildiği duruşmada, usulle ilgili konuların görüşüldüğü, avukatların davadaki gizlilik ve yayın yasağı kararlarının kaldırılmasına yönelik taleplerinin ise mahkeme heyetince reddedildiği öğrenildi.

Mahkeme heyeti 48 sayfalık iddianame okunduktan sonra duruşmayı erteledi.

İddianameden

MİT`e ait tırların Adana`da durdurulması olayının casusluk faaliyeti çerçevesinde ve önceden kurgulanmış bir mizansenle gerçekleştirildiği belirtilen ve söz konusu "mizansen ve operasyonun" amacının Türkiye Cumhuriyeti devleti aleyhine casusluk faaliyeti olduğu ve devletin gizli sırlarının ortaya dökülmesinin amaçlandığının açıkça anlaşıldığının kaydedilen iddianamede, "İşlenen suç başlangıcından sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti, MİT ve Dışişleri aleyhine gerçekleştirilen, sonuçları itibariyle Suriye devleti lehine sonuçlar doğuran bir casusluk faaliyetidir" ifadesine yer veriliyor.

Şüpheliler hakkında "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" (TCK madde 328/1) suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis, "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklama" (TCK 330/1) suçundan müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir