• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
İşsiz kalan işçiler Ankara'ya yürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da 13 Haziran’da İŞKUR tarafından işten çıkarılan işçiler, eylemlerin 89. gününde tekrar işe alınma talepleri için Ankara’ya doğru yola çıktı.

Van İpekyolu üzerinde toplanan işçiler, burada bir basın açıklaması yaptılar. Eylemlerinin ciddiye alınmadığını savunan işçiler adına okunan  basın açıklamasında: “Eğer geçen günkü müdahalelerde bir yetkili gelip bize mantıklı bir açıklama yapsaydı. Mantıklı bir çözüm ortaya koysaydı. Biz bu gün bu hareketi yapmazdık. İlk günde de söyledik, neye mal olursa olsun bu insanların mağduriyeti yerine gelmeyene kadar eylemlerimize devam edeceyiz. Buradan duyarsız olan sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz, Bu halk sizin de halkınız. Bu halka sahip çıkmak sizin de göreviniz.”

Eyleme katılan Mazlum-Der Şube Başkanı Yakup Aslan ise şöyle konuştu: “Sivil toplum örgütleri olarak bu halk mücadelesini destekliyoruz. Şimdiye kadar ellerinde ekmekten başka hiçbir şeyin olmamasına rağmen bu arkadaşlar defalarca şiddete mağruz kaldı.”

Yapılan açıklamalardan sonra işten çıkartılan işçiler sloganlarla Ankara’ya doğru yürüyerek yola çıktılar.

Hatırlanacağı üzere, bir süredir eylem yapan işçiler, geçtiğimiz günlerde yürümek isterken polis tarafından müdahale edilmiş, çıkan olaylarda 200'e yakın işçi gözaltına alınmıştı. (Cihad Coşar-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir