• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Kalkınma Bakanlığından Bingöl Belediyesine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından görevlendirilen ve Bingöl Kalkınma Modeli çalışmalarından sorumlu Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı Kamil Taşçı ile Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Murat Kutluksaman, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’yi makamında ziyaret ederek Bingöl’ün kalkınma sorununun altında yatan temel nedenleri ve yapılacak faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Bingöl Kalkınma Çalıştayı’nın düzenleneceğini belirten Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı Taşçı, çalışmalar kapsamında ilin tarihsel kronik kalkınma sorununun altında yatan temel nedenlerin analiz edilmesi, bu sorunların çözümüne yönelik proje, faaliyet ve eylemleri ile iyi yönetişim ilkeleri çerçevesinde, yerel aktörlerin katılımıyla belirlenmesinin amaçlandığını ifade etti. Taşçı, ayrıca ilin kalkınmasına olumlu katkı sağlayacak, sıçrama etkisinde bulunabilecek özel kesim tarafından yapılması muhtemel yatırım önerilerinin de ortaya konulacağını dile getirdi.

Bingöl’ün proje üretme kapasitesinin geliştirilmesine yönelik olarak belediyede kurulacak proje ofisine Fırat Kalkınma Ajansı tarafından teknik destek sağlanacağını belirten Taşçı, düzenlenecek eğitim programına Bingöl’ün ilçelerinden de katılımın sağlanacağını vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Barakazi ise, Bingöl’ün en önemli sorunları arasında; ilin Diyarbakır, Erzurum ve Elazığ bağlantısını sağlayan karayollarının eksikliklerinin giderilmesi ve yatırımcılar için arsa tahsisinde yaşanan sorunlar olduğunu belirtti. Barakazi, Bingöl’ün menfaati için yapılacak her çalışmaya destek vereceklerini sözlerine ekledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir