• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
36 yılda 101 bin Hafız yetişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sivas Müftülüğü tarafından 4 Eylül Kapalı Spor Salonu`nda düzenlenen `Hafızlık Töreni`ne katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Ali Erbaş, en hayırlı işin, Kur`an-ı Kerim`le meşgul olmak O`nu öğrenmek ve öğretmek olduğunu söyledi. Bu kapsamda Türkiye genelinde tüm kuran kurslarından son 36 yıl içinde toplam 101 bin hafız yetiştiğini ve belgelerini aldıklarını kaydeden Erbaş, bu durumun ülke açısından çok önemli ve güzel bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Kur`an-ı Kerim`in en büyük mucize olduğuna dikkat çeken Erbaş, "Zira inişiyle mucizevî özelliğini göstermektedir. Okunuşuyla, üslubuyla, ezberlenmesiyle, anlaşılmasıyla ve yaşanmasıyla özetle her yönüyle bir mucizedir. Dünyada yüzlerce inanç vardır, yüzlerce bu inançları ele alan kutsal kitapları vardır. Ancak bu kadar kutsal kitap içinde Kur`an-ı Kerim`den başka hafızlık geleneği olan başka bir kitap yoktur. Dünyada bir tane Tevrat, İncil hafızı yoktur. Ama Kuran`ın milyonlarca hafızı vardır. Allah Resulü (sav)`nden bu yana vefat etmişleri de sayarsak bunun sayısı milyarları bulmuştur. Türkiye`de sadece 1975 yılından bu yana hafızlıklarını tamamlamış ve belgelerini almış kişilerin sayısı 101 bine ulaştı. Bu hakikaten övünülecek bir mevzudur." diye konuştu.

SOMALİLİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE`DE KURAN KURSLARINDA EĞİTİM GÖRECEK

Yaklaşık 2 hafta önce Somali`ye gittiklerini ve hem ekonomik hem de eğitim açısından çeşitli temaslarda bulunduklarını hatırlatan Erbaş, Somali`nin eğitim bakanları ve temsilcileriyle komisyon çalışması yaptıklarını dile getirdi.

TERÖRÜ BİTİRECEK KAYNAK KURAN`DIR

İl Müftüsü Yusuf Şahin`de, her türlü korku ve musibetten emin olunabilmesi için Kur`an`a sarılmak gerektiğini söyledi.

Kur`an-ı Kerim`in bir kurumun, bir zümrenin değil bütün insanlığın kitabı olduğuna dikkat çeken Şahin, "Bütün insanlığın baş tacıdır. Dolayısıyla bütün insanlığın muhatabıdır. Onun için her anne babanın evladına karşı birinci ve en önemli vazifesi Kur`an-ı Kerim`i öğretmek, Kuran ahlakıyla güzelleşmesine öncülük etmektir. Bugün içinde bulunduğumuz elemli günlerin, terör hadiselerinin ve olumsuzlukların bitmesinin yegâne kaynağı Kuran`dır ve asla unutulmamalıdır. Kuran Allaha iman ve kulluğun ana prensiplerini vaaz eden ilahi ve değişmez yasadır. Bu yasaya sarılan dünyada da ahirette de huzur bulacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hafızlığını tamamlayan 5`i erkek 27`si kız olmak üzere 32 öğrenciye hafızlık belgeleri verildi. Törene komşu illerin müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir