• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...

BURSA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yaptığı “Kıdem tazminatı gibi tarafları son derece ilgilendiren bir konuda uzlaşma sağlanmadıkça bunun raftan indirilmesi gibi bir durum olamaz” açıklamasının çok önemli olduğunu belirten Yedikardeş, “Kıdem tazminatı konusu çok hassas bir durum. Bir taraftan çalışanları öbür yandan da işvereni ilgilendiriyor.” dedi.

Şirketlerin yüzde 65’i iş tasfiyesi veya emeklilikten dolayı personellerine bir anda tazminatlarını ödemeye kalksa ciddi bir ekonomik sıkıntı içine düşebileceklerini belirten Yedikardeş, “Kıdem tazminatı meselesi ve fon uygulamasına, geçmişte çalışanlar, bugün çalışmaya devam edenler ve gelecekte çalışmaya başlayacaklar için en az 3 aşamalı geçişle bakılması önemli rahatlama sağlayacaktır. Zaten hukuki açıdan açılan davalara bakıldığında işverenin hiç bir şekilde haklı çıkamadığı bir durumla karşı karşıyayız.”şeklinde konuştu.

Dünyada kıdem tazminatı uygulamasının tamamen kaldırılmadığına dikkatleri çeken ve Kıdem Tazminatı Fonu uygulaması ile ilgili taraflardan bir an önce uzlaşı beklediklerini dile getiren Yedikardeş, “1 Ocak 2015’ten itibaren bu uygulamanın başlatılması en büyük dileğimizdir. Böyle bir uygulama hem çalışanlardaki tedirginliği ortadan kaldıracak, hem de işverenler açısından ciddi bir rahatlama sağlayacaktır ve bunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’ten de bu konudan geri adım atmamasını, bu çalışmayı devam ettirmesini arzu ediyor ve destekliyoruz.” diye konuştu. (Sezer Özer-İLKHA)