• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Hamas`tan Seferberlik Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, israildeki bir hapishanede Raid el-Caberi`nin (35) ve israil askerleri tarafından kalbinden vurulan İsa el-Kutri`nin şehid edilmesinin ardından, Batı Şeria`da israile karşı genel seferberlik çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Farklı yöntemlerle israile karşı milli seferberlik ilan edilmeli. Cenaze konvoyu büyük bir devrime dönüştürülmeli" denildi.

"Uluslararası komplolar ve Arap ülkelerinin korkaklığı" nedeniyle israilin kontrolsüz hale dönüştüğü belirtilen açıklamada, "El-Asfu`l-me`kul savaşında halk direnişinin en büyük dersi vermesinin ardından israil, ordusunu ve Yahudi yerleşimci sürüsünü, adam öldürme, gözaltına alma ve işkence yapmaları için saldı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, israil hapishanelerindeki Filistinlilere yönelik sorumluluk ve Filistin halkı için direniş gücünün birleştirilmesi gerektiği kaydedildi.

Dün şehid edilen Raid el-Caberi, 26 Temmuz`da Batı Şeria`nın güneyindeki El-Halil kentinde düzenlenen gösteriler sırasında gözaltına alınmış ve henüz mahkemeye çıkarılmamıştı.

İşgal askerlerinin, Batı Şeria`daki El-Emari Mülteci Kampı`na düzenlediği baskında İsa el-Kutri (22) isimli bir Filistinli kalbinden vurularak şehid edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir