• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Hakim ve savcılara yapılacak zamma tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Büro Emekçileri Sendikası’na (BES) bağlı yargı çalışanları yalnız hakim ve savcılara yapılacak olan zamma tepki göstermek için Mersin Adliyesi bahçesinde bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan BES Mersin Şube Sekreteri Meryem Koşar, “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklamada Hakim, Savcı, Yargıtay Danıştay üyeleri ile yargıdaki tüm kamu çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için Maliye Bakanlığı ile çalışma yürüttüklerini kamuoyuna açıklamış. Daha sonra ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise “hakim ve savcılarımızın özlük haklarında iyileştirme ve sicil affı çalışmamız bitmek üzere” şeklindeki açıklamasından sonra sendikamız yaptığı açıklamada yargı personelini hakim ve savcılardan anlayış eleştirilmiş. Yapılacak bir düzenlemenin tüm yargı emekçilerini kapsaması gerektiğini dile getirmiştir” dedi.

Tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi yargı hizmetinin de bir bütün olduğunu ifade eden Koşar, “Yargı hizmeti zabit katibiyle, mübaşiriyle yazı işleri müdürüyle, teknisyeniyle sosyal çalışmacısıyla psikolog pedagoguyla hakime ve savcısıyla bir bütündür. Son yıllarda farklı ücret uygulamalarıyla zaten bozulan iş barışı ve huzuru yeni düzenleme ile hakim ve savcılar ile diğer yargı emekçileri arasındaki ücret uçurumunu daha da artıracak. Yok sayılan, ötekileştirilen yargı emekçilerinin yaşadığı çelişkiler daha da derinleşecektir” diye konuştu.

Koşar, son olarak, Adalet Bakanını uyardıklarını ve ayrımcı uygulamalardan geri adım atmaya çağırdıklarını sözlerine ekledi.

Basın açıklamasının sona ermesinin ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir