• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Yasakçı Okul İdaresi Yine Çark Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Seyhan İlçesi Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu 5-A sınıfı öğrencisi Büşra Karahanlı, bir süre başörtülü olarak devam ettiği okuluna, kılık kıyafet yönetmeliğini gerekçe gösteren okul idaresi tarafından alınmadı. Kızlarının okula alınmamasının mevcut yasalara aykırı olduğunu savunan baba Celal Karahanlı, okul idaresinin suç işlediğini söyledi.
 

2011-2012 Eğitim Öğretim döneminin başından itibaren kızının başörtülü olarak okumak istediğini ve başörtüsü ile okuluna gittiğini belirten Karahanlı, buna karşı çıkan okul idaresinin kızını günlerce okula almadığını ancak şikayet edip durumu basına bildireceklerini söylemelerinin ardından okula almaya razı olduklarını son kararla okul idaresinin yine yasakçı uygulamasına döndüğünü söyledi.

Okul İdaresi: Kızınızı Başörtüsüyle Almıyoruz
Okul idaresinin keyfi davrandığını savunan Karahanlı; "Daha önce kızım başörtülü olarak okula gidebiliyordu. Bu gün beni telefonla arayan okul müdürü okula gelmemi istedi. Sebebini sorunca da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen yazı sebebiyle kızını okula alamayacağız, kızının okula başörtülü gelmesi kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı görülmüş, dedi. Kendilerinin emir kulu olduğunu ve okula gelerek kızımı götürmem gerektiğini söyledi. Ayrıca bir tutanak yazarak bana verdiler. Tutanakta; Büşra Karahanlı`la ilgili kılık kıyafet yönetmeliğin a,b ve c bendlerine göre işlem yapıldığı yazılıydı."şeklinde konuştu.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği Sadece Başörtülüye Uygulanıyor
Bu tutanağı dayanak kabul eden okul idaresinin kızını sınıfından çıkartarak artık okula almayacaklarını açıkladığını ve bunun kesintisiz eğitim ve zorunlu 8 yıllık eğitim kanunlarına aykırı olduğunu belirten Karahanlı; "Buradan yetkililere sesleniyorum. Herkes bu rezaleti, bu vahşeti görsün. Bütün öğrencilere okul açık da bir başörtülüye mi yasak oluyor? Milli Eğitim`in kılık kıyafet yönetmeliğine göre; öğrencilerin siyah önlük ve beyaz yakalı olması gerekiyorken buradaki öğrenciler öyle gelmiyor. Normal üniformalı, pantolonlu sıradan kılık kıyafetle gelen öğrencilere kimse karışmıyor. Kılık kıyafet yönetmeliğinin uygulanır bir yanı kalmadığı açıkken bunun sadece başörtülü öğrencilere uygulanıyor olması manidardır ve keyfi bir tavırdır" dedi.

Kızının okumasını istediğini belirten Karahanlı, başörtüsü konusunda mağduriyetlerin yaşanmaması için yetkililere çağrıda bulunarak sorunun bir an önce çözülmesini istedi. 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/27267.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/27266.jpg

Ayhan Kaya - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir