• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Burs kazanan öğrencilere belgeleri Türkiye`nin Filistin`in Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç tarafından dağıtıldı.

Kudüs Üniversitesinin tiyatro salonunda düzenlenen törene, Türkiye`nin Filistin Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, Kudüs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Safa Nasreddin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Yara Saifi, Kudüs Üniversitesi Öğrenci İşleri Dekanı Cihad Kisawani ve çeşitli Filistin üniversitelerinin temsilcileri katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Rektör Yardımcısı Safa Nasreddin, Filistin`de çok sayıda öğrencinin Türkiye`de okumak ve kariyer yapmak hayali kurduğunu, özellikle de son yıllarda bu yönde eğilimin çok fazla arttığını belirterek, burs programının Filistinli öğrenciler arasında eğitim kalitesinin yükselmesine çok ciddi katkı ve fayda sağladığını ifade etti.

Daha sonra kürsüye davet edilen Büyükelçi Sarnıç da konuşmasında şunları kaydetti:

"Burada bu burs programında 120 kişi burs alacak. Bundan çok gururluyum.

Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimize destek ve yardıma devam edeceğiz, özellikle eğitim alanında desteğe devam edeceğiz. Türkiye`nin Gazze`ye son savaş sonrası yardımları 15 milyon doları buldu.

Bir sivil toplum örgütünün bugün yaptığı bu katkı da çok anlamlıdır.

Filistin konusu dünyanın en önemli konularından biridir. Bu durum Filistinli gençlerin, Filistin davasını çok iyi savunabilmeleri için, entellektüel ve donanımlı olmalarını gerektiriyor. İnanıyorum bu burstan faydalanan arkadaşlar uluslararası alanda Filistini savunacaklar."

Tören sonunda bursa hak kazanan öğrencilere belgelerini Büyükelçi Mustafa Sarnıç takdim etti.
Kaynak: AA